Eğlence

Steve Jobs CEO’luğu bıraktıktan sonra da Apple TV projesi üstünde çalışmış

steve jobs

steve jobsApple’ın TV pazarına olan ilgisinin bir dedikodudan öte olduğu artık rahatlıkla söylenebilir. Cupertino merkezli şirket uzun yıllardır TV endüstrisine yeni soluk getirecek bir girişimi hayata geçirmeye çalışıyor. Ancak şu an için Apple ve TV kanalları arasında bir anlaşmaya varılabilmiş değil. Recode sitesinde yayınlanan bir haber, eski Apple CEO’su Steve Jobs’un görevi bıraktıktan sonra bile TV projesi üstünde çalıştığını ortaya çıkardı. Bu noktada Jobs’un kanserle mücadele ederken CEO’luktan ayrıldığını ve yaklaşık 1,5 ay sonra hayatını kaybettiğini hatırlatmakta fayda var.

Teknoloji basınının en kıdemli isimlerinden biri ve aynı zamanda Jobs’un yakın bir arkadaşı olan Walt Mossberg, eski Apple CEO’sunun şirketinin TV endüstrisine dair hayallerinden asla vazgeçmediğini belirtti. Jobs’un görevi Cook’a devrettiğinin açıklandığı akşam kendisini davet ettiğini söyleyen Mossberg, teknoloji dünyasının sembol isminin Apple’ın TV pazarındaki oyun planını büyük ölçüde geliştirdiğini dile getirdi. Ne yazık ki, kısa süre içinde hayata gözlerini yuman Jobs için bu planı uygulamaya koymak mümkün olmadı.

Steve Jobs CEO’luğu bıraktıktan sonra tamamen TV projesine odaklandı

Jobs, ölümüne kısa bir süre kala CEO’luğu bırakmıştı. Ancak Jobs’un CEO’luktan ayrılmasına rağmen Apple’dan elini tamamen çekmediği ve şirketin planları için kafa yorduğu anlaşılıyor. Görevi bırakması ve vefatı arasındaki kısa dönem içinde Apple kurucusunun sadece TV odaklı çalışmalar yaptığı belirtiliyor. Apple’ın bu konudaki çözümünü halen hayata geçirememesi ise Jobs ile birlikte geliştirdiği vizyonun da bu dünyadan göçtüğünü gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER