Teknoloji

Steve Jobs birinci nesil iPhone çıkmadan önce Wi-Fi tabanlı mobil şebeke kurmayı düşünmüş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Steve Jobs‘un donanım ve yazılımı bir bütün olarak değerlendiren uçtan uca kapsama yaklaşımı aslında çok daha ileri noktalara taşınabilirmiş. Mobil teknoloji uzmanı John Stanton’un belirttiğine göre Steve Jobs, 2007 yılında iPhone’u çıkarmadan önce Apple’ın Wi-Fi tabanlı bir mobil operatör kurması için bazı çalışmalar yapmış.

Eskinin mobil operatörü, bugünün ise risk sermayedarı olan John Stanton 2005 ile 2007 yılları arasında Steve Jobs ile yapmış olduğu görüşmeleri ABD’nin Seattle şehrinde düzenlenen Law Seminars International etkinliğinde açıkladı. Computer World’ün haberine göre, Stanton Wi-Fi spektrumu üzerinden bir taşıyıcı şebeke oluşturulup oluşturulmayacağı konusunda Steve Jobs ile uzun süre boyunca fikir alışverişinde bulunmuş.

Stanton, Jobs’un söz konusu planının iPhone’a dair vizyonunun bir parçası olduğunu, ancak CEO’nun 2007 yılından sonra dikkatini başka noktalara çektiğini belirtti. Aslına bakarsanız, Stanton’ın açıklamaları Apple’ın mobil operatörleri aradan çıkarma veya onların katkısını en aza indirme konusunda yapmış olduğu çalışmalara dair ilk kanıt sayılmaz. iOS 5 cihazlarıyla birlikte gelen, SMS ve MMS’in yerini alması hedeflenen web tabanlı iMessage bu yönde bir adım sayılabilir. Ayrıca Apple’ın gelecekteki iPhone modellerine gömülü SIM teknolojisi ekleyeceği, böylelikle şirketin iPhone’ları doğrudan aktifleştirip mevcut mobil şebekeler arasında geçişi kendi kontrolünde gerçekleştireceği şeklinde dedikodular da çıkmıştı. Ancak bu plan operatörlerin başkaldırmasından sonra askuya alınmıştı.

İlgili – Computer World

İLGİLİ HABERLER