Teknoloji

Steve Ballmer’a göre Xbox 360 “sadece bir oyun konsolu” değil

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xbox 360 ve PlayStatio3 ikilisinden hangisinin daha üstün olduğuna dair tartışmalar bu iki ürün de piyasada olduğundan beir yapılmakta. Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer ise bu konuya farklı bir açıdan yaklaşıyor. Ballmer, son günlerde verdiği bir röportajında Xbox 360’ın sadece bir oyun konsolu olmadığını, ondan daha da fazlasını yaptığını dile getirdi.

Steve Ballmer, USA Today’e verdiği röportajda “Xbox bir oyun konsolu değil.” şeklinde iddiasına dile getirdi. “Xbox bir aile eğlence merkezi, sosyalleşilecek bir yer, TV izlenecek bir yer.” diye Xbox 360’ın işlevlerini nitelendirdi. Açıkçası, Steve Ballmer bir taraftan Xbox 360’ın video oyunlarında gösterdiği başarıyı gözardı etmezken bir diğer yandan da resmin tümüne odaklanmaya çalışıyor ve Microsoft’un konsolu için daha özel yerine daha genel bir başlığı uygun görüyor.

Röportajda Microsoft’un yeni çıkardığı Kinect cihazından bahsedilmezse tabii ki olmaz. Ballmer ,bu aygıtın joystik tarzı kontroller içermemesi nedeniyle kadınların dostu olacağını ve onları oyun oynama konusunda şevklendireceğini dile getirdi. CEO tüm aile bireylerinin oyuna katılmasını bekliyor, zaten bu Microsoft’un Kinect’in çıkışından beri kurmuş olduğu pazarlama stratejisinin temelini oluşturuyor.

İlgili – USA Today

İLGİLİ HABERLER