Teknoloji

Steve Ballmer: Surface ve telefonlar konusunda Bill Gates ile farklı görüşlere sahiptik

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

steve ballmerEski Microsoft CEO’su Steve Ballmer, yazılım devinin başında geçirdiği son yıllarda olan bitene dair suskunluğunu sonunda bozdu. Bloomberg’e konuşan Ballmer, Microsoft’un kurucusu Bill Gates ile Surface ve telefonlar konusunda ciddi görüş ayrılıkları yaşadıklarını belirtti.

2000’de CEO koltuğuna oturan Ballmer, ilk yılın hem kendisi hem de Bill Gates için çok zor geçtiğini ifade etti. Bill Gates’in başkası için çalışmayı, kendisinin de onu yönetmeyi bilmediğini söyleyen eski Microsoft CEO’su, Gates’i yönetmeyi hiçbir zaman öğrenememiş olabileceğini dile getirdi. 2008’de Gates’in aktif rollerini bırakmasının ardından ciddi ölçüde rahatladığını belirten Ballmer, en iyi işlerinden bazılarını Gates şirketteki görevlerinden ayrıldıktan sonra gerçekleştirdiğini iddia etti. Ballmer Bing, Office 365, Microsoft Azure ve Surface tabletin çıkışını söz konusu iyi işlere örnek olarak gösterdi.

CEO’luktan ayrıldıktan sonra Bill Gates ile koptuklarını söyleyen Ballmer, Microsoft’un ikisini bağlayan şey olduğunu düşündüğünü belirtti. Eski Microsoft CEO’su, donanım işi nedeniyle Gates ile fikir ayrılıklarının ortaya çıktığını açıkladı. Surface için yönetim kurulunda beklediği desteği alamadığını söyleyen Ballmer, akıllı telefonlarla birlikte görüş ayrılığının zirveye ulaştığını belirtti. Eski Microsoft CEO’su tüm ipler kendisinin elinde olsaydı şirketin donanım alanında daha hızlı ilerlemesini sağlayacağını belirtmeyi ihmal etmedi.

Steve Ballmer: Nokia’nın Cihazlar ve Servisler biriminin satın almanın kötü bir fikir olduğuna inanmıyorum

Ballmer, Nokia’nın Cihazlar ve Servisler biriminin satın alınması konusunda kendisinin yönetim kuruluna ısrarcı davrandığını kabul etti. Eski CEO, eğer süreç iyi yönetilmiş olsaydı söz konusu anlaşmanın daha iyi sonuçlar verebileceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER