Teknoloji

Steve Ballmer Microsoft’un çok fazla Surface RT ürettiğini kabul etti

Microsoft CEO’su Steve Ballmer şirketinin çok fazla Surface RT tablet ürettiğini kabul etti ve istedikleri kadar Windows cihaz satamadıklarını dile getirdi. Şirket içinde düzenlenen bir toplantıda konuşan CEO Ballmer ve COO Kevin Turner, Microsoft’un Surface RT yüzünden uğradıkları 900 milyon dolarlık zarar ve Windows’un satış hızına dair açıklamalarda bulundular. Ballmer konuşmasında Instagram’ı Windows Phone’a getirme planları ve yeni nesil Surface tablet çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

microsoft-surface-steve-ballmer-140912

Surface RT satışlarının istenilen seviyeye ulaşmamasını değerlendiren Ballmer, satabileceklerinden biraz daha fazla cihaz ürettiklerini kabul etti. Ballmer ve Turner geçtiğimiz günlerde Surface RT’nin fiyatında küresel olarak yüzde 30’luk bir indirime gidilmesinin de satışları hızlandırmak için gerekli olduğunu dile getirdiler. Şirketin yeni Surface tabletine ilişkin fazla bir bilgi vermeyen Ballmer, yeni tabletin iyileştirmelerle geleceğini doğruladı. Microsoft’un Qualcomm Snapdragon 800 işlemcili Surface tabletleri test ettiği bir süredir konuşuluyor.

Ballmer Windows’un performansına ilişkin değerlendirmelerde bulunmayı da ihmal etmedi. Tablet, akıllı telefon ve PC’leri bir arada değerlendiren Ballmer, istedikleri kadar Windows cihazı satamadıklarını dile getirdi. Mağazalarda yeteri kadar cihaz bulunmaması nedeniyle Windows 8’in ilk hedeflerine ulaşamadığını söyleyen CEO, okulların açılması ve yılbaşıyla birlikte Windows 8 ve 8.1 yüklü cihazların stoklarda hazır hale gelmesini planladıklarını sözlerine ekledi. Microsoft geçtiğimiz günlerde ABD’deki mağaza sayısını artırmak için Best Buy ile işbirliğine gitmişti.

İlgili >> Neowin, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER