Manşetler

Steve Ballmer: Microsoft’un daha hızlı değişim için yeni bir lidere ihtiyacı var

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft CEO’su Steve Ballmer’ın emeklilik kararı alması teknoloji dünyasında küçük çaplı bir şok etkisi yaratırken, Ballmer kendisini bu kararı almaya iten nedenler konusunda ketum bir tavır takınmayı tercih etmişti. The Wall Street Journal’a konuşan Microsoft CEO’su bu politikayı bir kenara bıraktı ve kararı hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

microsoft-steve-ballmer-290411

57 yaşındaki Ballmer Microsoft’un yeni döneme girmesinin en iyi yolunun bu değişimi hızlandıracak bir lider olduğunu dile getirdi. Ancak Ballmer’ın görevi bırakmasındaki tek nedenin bu yöndeki düşüncesi olmadığı da yine kendi sözlerinden anlaşılıyor. Microsoft direktörler kurulunun ocak ayından bu yana Ballmer’a şirketi cihazlar ve servisler üzerine odaklı bir pozisyona daha hızlı bir şekilde getirmesi için baskı yaptığı izlenmi Ballmer’ın sözleri sayesinde edinilebiliyor. Ballmer Microsoft’un baş direktörü John Thompson’ın kendisine ”Hey, dostum! Bu işi hallet. Geçici ölüm halindeyiz” dediğini röpörtajda açıkça ifade ediyor.

The Wall Street Journal’a konuşan Thompson ise Microsoft yönetiminin Ballmer’a görevi bırakması konusunda bir baskı yapmadığını, ancak direktörlerin daha hızlı hareket etmesi konusunda CEO’yu zorladığını ifade etti. Ballmer’ın kararı daha hızlı hareket etme konusunda Thompson’ın fikirlerine hak verdiğini gösterirken, Ballmer’ın mayıs ayından itibaren görevi bırakma kararını değerlendirmeye aldığı anlaşılıyor. 2008 yılında 10 yıl daha görevde kalmayı planladığını söyleyen Ballmer’ın görevi bırakmasında satın almalardan ve Surface tabletten doğan zararın da etkili olduğu düşünülüyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER