Teknoloji

Steve Ballmer LA Clippers’ta Surface’e geçiş için iPad kullanımını sonlandırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-ceo-steve-ballmer

Eski Microsoft CEO’su Steve Ballmer, NBA takımlarından Los Angeles Clippers’ı 2 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Ballmer şimdilerde takımla ilgili bazı değişiklikler yapmakla meşgul. Koç Doc Rivers’a ve yıldız oyunculara dokunmayan Ballmer, Windows’a geçiş için kulüpte iPad kullanımını tamamen sonlandırmaya hazırlanıyor.

Reuters’e konuşan Ballmer, Clippers çalışanlarının ve oyuncuların büyük kısmının Windows kullanıcısı olduğunu, sadece bazı oyuncu ve koçların başka platformları kullandığını belirtti. Ballmer Rivers’ın kendisine iPad’lerden kurtulup kurtulamayacaklarını sorduğunu, kendisinin ise bu değişimi sezon arasında gerçekleştirme sözü verdiğini belirtti.

Los Angeles Clippers’ın iPad’den Windows’a geçecek olması, Microsoft Surface tabletlerinin NFL’den sonra NBA’de de popülarite kazanması açısından önemli bir eşik olarak değerlendiriliyor. Ancak bu konuda Microsoft’un karşısında Apple dışında bir rakip daha duruyor. Samsung geçtiğimiz yılın sonlarında NBA’in resmi cep telefonu, tablet ve televizyon tedarikçisi olmak için NBA yönetimiyle 100 milyon dolarlık bir anlaşma imzalamıştı. Bu durum Ballmer’ın kulüp içinde Surface kullanmasını engellemiyor, ancak kameralar önünde tüm Clippers ekibinin Samsung Galaxy tabletlerle boy göstermesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER