Teknoloji

Stephen Elop’un Microsoft CEO’luğu yarışında şansının azaldığı iddia ediliyor

CEO Steve Ballmer’ın yerini alacak isim için arayışlarını sürdüren Microsoft, aday listesini biraz daha daraltmışa benziyor. Daha önce Ford CEO’su Alan Mulally, eski Nokia CEO’su Stephen Elop, Microsoft’un bulut birimi yöneticisi Satya Nadella ve eski Skype başkanı Tony Bates üzerinde durduğu söylenen şirketin halihazırda Mulally ve Nadella isimleri üzerine yoğunlaştığı konuşuluyor. Bates ve Elop’un isimleri de halen potansiyel adaylar arasında sayılsa da, şanslarının azaldığı belirtildi.

nokia-stephen-elop-microsoft-steve-ballmer

Nadella ve Mulally ikilisi içinden de Mulally’nin adı ön plana çıksa da, 68 yaşındaki Ford CEO’sunun Microsoft’ta geçici bir görev üstlenerek yerini daha sonra şirket içinden bir adaya bırakabileceği de iddialar arasında yer alıyor. Ford ise Mulally ile ilgili haberleri yalanlamaya devam ediyor. Şirketten Bloomberg’e yapılan açıklamada Mulally’nin tamamen Tek Ford planını yürütmeye odaklandığının altı çizildi ve Ford’un spekülasyonlara aldırış etmediği belirtildi.

İlk etapta yeni Microsoft CEO’su olmak için güçlü adaylar arasında sayılan Stephen Elop’un göreve gelmesi durumunda şirkette planladığı değişiklikler bir süre önce gündeme gelmişti. Elop’un Office satışlarını artırmak için yazılımı rakip işletim sistemleri iOS ve Android’e daha geniş kapsamlı bir biçimde açacağı, ayrıca Xbox’ı elden çıkaracağı ve arama motoru Bing’i kapatacağı iddia edilmişti. Microsoft ürün ve servislerindeki Xbox ve Bing entegrasyonunun derinliği göz önüne alındığı zaman Elop’un bu tarz bir hamlede bulunması kulağa pek mantıklı gelmiyor.

Microsoft’un başkanlığı görevini yürüten şirketin ikonik ismi Bill Gates de yaptığı açıklamalarda CEO’luğun ”doldurması zor bir rol” olduğuna dikkat çekmişti. Microsoft’un hem iç hem de dış adayları değerlendirdiği bir arayış içinde olduğunu söyleyen Gates, Steve Ballmer’ın 13 yıllık görev süresinden bahsederken gözyaşlarını tutmakta zorlanmıştı.

İlgili >> Bloomberg

İLGİLİ HABERLER