Manşetler

Stephen Elop ve Steve Ballmer’dan Nokia-Microsoft işbirliğiyle ilgili açıklamaların özeti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia ve Microsoft işbirliğinin duyurulduğu Capital Markets Day etkinliğinde Nokia CEO’su Stephen Elop ve Microsoft CEO’su Steve Ballmer aynı sahneyi paylaştılar ve Nokia’nın Windows Phone 7’yi “birincil akıllı telefon platformu” olarak kullanma planlarıyla ilgili olarak gelen soruları cevapladılar.

İşte ikilinin yaptığı açıklamaların satırbaşları:

  • İlk Nokia Windows Phone cihazını ne zaman göreceğimize dair özel bir duyuru yapılmadı. Ballmer mühendislik takımlarının birlikte çalışmaya çoktan başladıklarını söyledi.
  • Elop Nokia’nın Fin şirketi olduğunu ve hep öyle kalacağını vurguladı. Silikon Vadisi’ne veya herhangi bir yere taşınmıyorlar.
  • Ballmer işbirliğinin “ayrıcalık taşımadığını” söyledi, ancak Microsoft’un Nokia ile yapacağı bazı şeylerin “eşsiz” olacağını ve Nokia’ya pazarda kendisini farklılaştırma fırsatı vereceğini vurguladı.
  • Elop Nokia’nın MeeGo etrafında yeterince hızlı bir şekilde yeni bir ekosistem yaratacağına inanmadığını dile getirdi.
  • Nokia bir yandan Ar-Ge üretkenliğini arttırırken bir yandan da Ar-Ge harcamalarını önemli oranda azaltacak.
  • Nokia Android’i kullanma konusunda Google ile de görüşmeler yapmış ancak “bu ekosistem içinde farklılaşmanın zor olacağına ve nesneleştirme riskinin çok yüksek olduğuna hüküm getirerek bu plandan vazgeçmiş. Microsoft ise Nokia’ya yüksek sınıf akıllı telefon segmentinde rekabete yeniden başlaması için en iyi seçeneği sunmuş.
  • Elop MeeGo’nun bu sene piyasaya çıkacağını, ancak bunun geniş bir akıllı telefon platform stratejisinin parçası olmayacağını, öğrenmek için bir fırsat olacağını söyledi. Bu sene içinde çıkması beklenen tek MeeGo cihazı piyasaya çıktıktan sonra, MeeGo ekibi odağını gelecek platformlarının, gelecek cihazlarının, gelecek kullanıcı deneyimlerinin keşfedilmesine çevirecek.
  • Stephen Elop, “geniş bir MeeGo ekosistem umutlarıyla ilgili olarak” Nokia’nın Apple ve Google karşısında rekabet etmek ve kazanmak için yeteri kadar hızlı hareket etmediğini söyledi. Windows Phone ile rekabetin “üç atlı bir yarışa” dönüştüğünü söyleyen Elop, şimdiye kadar konuştuğu mobil operatör yöneticilerinin de Nokia’nın bu kararından memnuniyet duyduğunu belirtti.
  • Nokia’nın tablet stratejisi farklı seçenekler barındırıyor, ki bunların arasında Microsoft’un sağladıkları ve Nokia’nın kendi içinde geliştirdikleri de bulunuyor.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER