Teknoloji

Stephen Elop Avustralyalı mobil operatörü Telstra’ya katıldı

stephen elop

Nokia’nın Windows Phone ile yeniden ayağa kalkma çabasına öncülük etmeye çalışan eski CEO’su Stephen Elop, Cihazlar ve Servisler biriminin Microsoft’a satılmasıyla birlikte Redmond merkezli şirkete katılmıştı. Geçtiğimiz yıl Microsoft ile yolları ayrılan Elop, kariyerine Avustralyalı mobil operatörü Telstra’nın strateji şefi olarak devam edecek.

Avustralyalı telekomünikasyon şirketinin CEO’su Andrew Penn tarafından yapılan açıklamada, Elop’un görevine 4 Nisanda başlayacağı ve hem ABD’de hem de Avustralya’da görev yapacağı belirtildi.

Penn açıklamasında “Stephen kapsamlı ve derin teknoloji deneyimi ve müşteri beklentileri konusunda doğuştan gelen hisleriyle ekibimize hemen büyük güç sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Elop, Nokia’nın Cihazlar ve Servisler biriminin satışına ön ayak olduğu için şirketin anavatanı Finlandiya’da pek popüler olmasa da, teknoloji sektöründe önemli görevler yürüttüğünü unutmamak gerekiyor. Microsoft’ta Office birimini yöneten Elop, Adobe’nin üst düzey yönetiminde de yer almıştı. Elop, Macromedia’da CEO, Juniper Networks’te ise COO koltuğunda oturmuştu.

Nokia’nın Android yerine Windows Phone’u tercih etmesinde etkili olan Elop, şirketin Cihazlar ve Servisler biriminin Microsoft’a satılmasının ardındna Microsoft’un Cihazlar biriminin başına geçmişti. Windows Phone’un pazar payını büyütememesi, Microsoft’un mobil cihazlar üzerindeki yaklaşımını yeniden değerlendirmeye almasına yol açmıştı. Elop’un Microsoft’taki ikinci dönemi, geçtiğimiz yıl şirketin yönetim kademesinde gerçekleştirilen yeniden yapılanmayla birlikte son bulmuştu. Elop’un Nokia’dan çok uzakta başlayacağı yeni macerasında aynı hataları tekrarlayıp tekrarlamayacağı, pek çok kişinin merak ettiği konular arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER