Manşetler

Stephen Elop: Symbian en erken 2016’ya kadar güncellenmeye devam edecek – Video

Yukarıda görmüş olduğunuz slayt Nokia ile Microsoft’un işbirliğinin duyurulduğu etkinlik kapsamında düzenlenen bir toplantıda gösterilmişti. Gelecek stratejsini ortaya koyan bu slayt Nokia’nın Symbian’ı gözden çıkardığı şeklinde yorumlanmıştı. Symbian’ın eninde sonunda öleceğinin açığa çıkmasının ardından Nokia’nın tepe yöneticisi Stephen Elop hasar kontrolü için çalışıyor.

Nokia Conversations ile düzenlenen bir röportaj ile hissedarlarının ve müşterilerinin gönlünü almak amacıyla Symbian işletim sistemi üzerinde yapılacak güncellemelerin en erken 2016 yılına kadar devam edeceğini belirtti. Şirket parlak geleceğinin saklı olduğunu düşündüğü Windows Phone üzerinde yoğunlaştırdığı ilgisini azaltmayacak, ancak Elop bu açıklamayla Symbian’a para yatıranlara yatırımlarının boşa gitmediği konusunda teskinde bulunmayı amaçlamış olmalı.

Gelecekte Symbian’ın daha gideceği uzun bir yolun bulunduğuna dikkat çeken Elop güncelleme stratejisi veya yeni Symbian telefonlarının ne kadar daha satılacağı konusunda herhangi bir yorum yapmaktan kaçındı. Görünüşe göre, Nokia’nın Symbian ile mevcut olan duygusal bağını koparması o kadar kolay değil. Belki de, 2016’ya kadar uzatılan dönem, Nokia’nın satmayı planladığı 150 milyon cihazın tamamen elinden çıkmış olacağı öngörülen süreyi işaret ediyordur.

İlgilenenler için Stephen Elop’un röportajı aşağıda yer alıyor.

Video: Nokia Conversations – Stephen Elop röportajı

İlgili – Nokia Conversations Çin

İLGİLİ HABERLER