EğlenceManşetler

Steam güvenlik açığı kullanıcıların kişisel bilgilerini ortaya döktü

steam guvenlik acigi

Steam, pek çok kişinin platformda gezindiği, oyun satın aldığı ve oyun oynadığı büyük kış indirimi sırasında önemli bir problemle karşı karşıya. Bazı Steam kullanıcılarının platformdaki büyük bir güvenlik açığının içine düştüğü diğer Steam kullanıcıları tarafından farkedilirken; Twitter, NeoGAF ve Reddit gibi platformu ziyaret eden ikinci gruptaki kullanıcılar, başka Steam kullanıcılarının hesap bilgilerini görebildiklerini belirtti. Görülebilen veriler arasında kredi kartı ve adres bilgilerinin de olması, durumun vehametini biraz daha artırıyor.

Steam’in sahibi olan ve operasyonunu yürüten Valve tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, yaşananların sistem içi bir hatadan kaynaklandığı ve bu hatanın düzeltildiği belirtildi. Şirket, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen “konfigürasyon değişikliği” yüzünden bazı kullanıcıların diğer kullanıcılara ait hesap bilgilerini görebildiğini ifade ederken, bu durumun bir saatten uzun sürmediğinin altını çizdi. Valve, bu süreçte belleğe alınmış sayfa bilgisi görüntüleme dışında bir işlem yapılmadığına inandığını ve kullanıcıların hesap güvenlikleri adına ekstra bir şey gerçekleştirmesine gerek olmadığını belirtmeyi de ihmal etmedi.

Yaşanlara rağmen, Valve’ın açıklamalarında herhangi bir pişmanlık veya özür ibaresi bulunmaması dikkat çekiyor. Steam güvenlik açığı sonucunda kullanıcıların kişisel bilgilerinin ortaya çıktığı biliniyor ve Valve da bu durumu yalanlamıyor. Buna rağmen, olaya pek önem verilmediği izleniminin çizilmesi rahatsızlık yaratıyor.

Güvenlik açığından kaç Steam kullanıcısının etkilendiği de henüz bilinmiyor. Steam’de gezinirken kullanıcıların otomatik olarak platform dışına çıkarılması ve vitrinin farklı dillerde gösterilmesi de kullanıcıların yaşadığı problemler arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER