Teknoloji

Stage Video özellikli Adobe Flash Player 10.2 beta etiketini üzerinden attı

Adında Yunan alfabesinden alıntı harfler taşıyan yazılımları kullanmaktan zevk almayan kitleler için sevindirici bir haberimiz var. Adobe’nin Flash Player 10.2 yazılımı beta testlerinden başarıyla geçti ve Windows, Mac ve Linux tabanlı bilgisayarlar için indirilmeye hazır hâle getirildi.

Adobe Flash Player 10.2 ile gelen en büyük yenilik Stage Video API. Bu özellik yüksek çözünürlüklü video oynatımı sırasında işlemci yükünü büyük oranda azaltmayı vaat ediyor. Bu özelliğin kullanımı için YouTube, Vimeo gibi içerik sağlayıcılarının gerekli olan desteği sunması gerekiyor. İçerik sağlayıcıları tarafında işler tamamlandığında, Adobe’nin iddiasına göre, 1080p video oynatımı CPU döngüsünün yüzde 15’inden fazlasını işgal etmeyecek.

Gelen diğer yeniliklerin arasında çoklu ekrana sahip sistemler için tek monitörde tam ekran seçeneği de yer alıyor. Bu özellik sayesinde Flash videoyu sadece tek bir panelde gösterip diğer panelleri boş bırakmanız mümkün oluyor. IE9 donanım hızlandırma desteği ve bazı piksel altı yazı işleme geliştirme çalışmaları sayesinde web’de gezinme deneyimimiz daha da üst düzeylere taşınacak gibi görünüyor.

Adobe Flash Player 10.2 sürümünü aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

İlgili – Adobe Flash Player

İLGİLİ HABERLER