EğlenceManşetler

Square Jump: Kare jölelerle eğlence zamanı

square jumpMobil oyun pazarında popülariteye ulaşan oyunların başka oyunlara da ilham kaynağı olması sıklıkla rastlanan bir durum. Bu esinlenmelerin önemli bir kısmı başarısızlıkla sonuçlanırken, bazıları da en az çıkış noktası kadar eğlenceli bir deneyim yaşatabiliyor. Square Jump da çıkış noktası kadar eğlenceli ve daha az yıpratıcı bir oyun olarak ön plana çıkıyor.

square-jump-4Square Jump, temel oyun deneyimi bakımından Flappy Bird ve türevleri hatırlatırken, görsel unsurları konusunda akıllara Crossy Road geliyor. Oldukça popüler olan iki oyunun bir araya gelişi, ortaya keyifli bir deneyim koyuyor. Square Jump’ın söz konusu oyunların aksine çok oyuncuyla oynanması da farklı yerde konumlanmasını sağlayan faktörler arasında bulunuyor.

square-jump-1Oyunda oyuncular kontrol ettikleri jöle kıvamındaki karakterleri, yine gerçek kişiler tarafından yönetilen başka jöle karakterlerine karşı yarıştırıyor. En uzun mesafeyi kat eden oyuncu, ikili düellodan galip olarak ayrılıyor. Düellodan galip ayrılmak, oyunculara oyun içinde yükselme fırsatını veriyor. Seviye yükseldikçe karşılaşılan rakiplerin yeteneği de önemli ölçüde artıyor. Düelloda rakip oyuncunun karakteri şeffaf bir biçimde gösteriliyor.

square-jump-3Square Jump’da oyun kontrollerini sağlamak pek zor değil. Ekran üzerine dokunulduğunda karakter yukarıdaysa aşağıya iniyor, aşağıdaysa yukarıya çıkıyor. Bunun dışında oyunda ekstra bir kontrol bulunmuyor. Ancak bu ilerleme esnasında karşılaşılabilecek engellere dikkat etmek gerekiyor. Bir engele çarpıldığı takdirde yarış sona eriyor. Oyuncular diledikleri takdirde reklam izleyerek yarışa kaldıkları yerden devam edebiliyor.

square-jump-7Yarış esnasında toplanan ve belli zaman aralıklarıyla hediye edilen altınlar, oyuncuların karakter kütüphanelerini genişletmelerine yardımcı oluyor. Normalde uygulama içi satın alma özelliğiyle sahip olunabilecek karakterlere 150 altın karşılığında makineye kol daldırarak erişilebiliyor.

square-jump-5Square Jump, çıkış noktası olarak seçtiği oyunların keyifli yönlerini alarak ortaya eğlenceli bir şeyler çıkarmayı başarıyor. Çok oyunculu deneyimin temelde yer alması da, oyunun rakiplerinden ayrı bir yerde konumlanmasını mümkün kılıyor. Oyun iTunes App Store üzerinden indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER