Teknoloji

Square çipli kartlar için yeni okuyucusuyla Avrupa ile daha uyumlu

square-310714

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey tarafından kurulan ve ABD’de mobil ödeme konusundaki en yaygın çözümlerden biri olan Square, okuyucusu çipli kartları desteklemediği için Avrupa pazarında aynı etkiyi yaratamamıştı. Akıllı telefona kulaklık jakıyla bağlanan Square Reader, böylelikle kartla yapılan ödemeleri dijital ortama aktarabiliyor. Bugüne kadar sadece manyetik şeritleri okuyabilen Square Reader, yenilenmiş versiyonuyla birlikte çip okuma özelliğine de kavuştu.

Böylelikle Square’in kısa zaman içinde Europay, MasterCard ve Visa tarafından geliştirilen ve ülkemizde de kullanılan EMV çip standardını desteklemesi mümkün hâle geldi. Square bu destek kapsamında hem müşterilere hem de satıcılara yeni bir deneyim sunma adına çevrim içi bir EMV merkezi de oluşturacak. Site satıcılara 2015’in ekim ayından itibaren EMV desteği sunmaları konusunda gerekli tüm bilgileri sağlayacak.

Square’den kurucu Jack Dorsey imzasıyla yayınlanan açıklamada ödeme yöntemlerinin her geçen gün arttığını ve kasiyerlerin böyle bir ortamda ”Bu ödeme türünü kabul edemiyoruz” cümlesini kurmaması gerektiği belirtildi ve EMV destekli yeni kart okuyucuların satıcılara her yolla satış yapma imkanı sunma konusunda yeni bir adım olduğu ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER