Eğlence

Spotify Windows Phone’da ücretsiz hizmet vermeye başladı

spotify-windows-phone-250214

Spotify mobil uygulamasının Windows Phone üzerinde ücretsiz hizmet vermeye başladığını duyurdu.

Spotify bundan böyle Windows Phone’da da ücretsiz olarak müzik dinleme fırsatı sunan bir servis gibi işleyecek, bununla birlikte belirli şarkılar veya sanatçıların dinlenmesi için paralı üyelik gerekli olacak.

Nokia Mix Radio da benzer şekilde ücretsiz müzik dinleme fırsatı sunuyor, ancak Microsoft’un Nokia’nın akıllı cihazlar ve servisler birimini satın almasından sonra Spotify Microsoft’un sularına “freemium” çalışma mantığıyla girmenin zamanının geldiğini düşünmüş olmalı.

Windows telefon sahipleri Spotify’ın ücretsiz servisi sayesinde mevcut çalma listeleri veya sanatçı kataloglarındaki şarkıları karıştırarak çalabilecek, ayrıca kendi çalma listelerini de oluşturabilecek. Ancak bunları sadece karışık sırayla dinlemek mümkün olacak. Spotify’ın paralı “premium” versiyonuysa kullanıcılara istedikleri şarkıyı istedikleri zaman dinleme, aynı zamanda internet bağlantısının olmadığı durumlar için de şarkıları cihaza saklama fırsatı sunuyor. Spotify Premium Türkiye’de 9,99 TL’lik aylık ödeme karşılığı sunuluyor.

Spotify Windows Phone 8 ve Windows Phone 8.1 ile çalışan cihazlara ücretsiz olarak indirilebiliyor. Aşağıdaki bağlantıyı takip ederek Spotify’ı deneyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER