Eğlence

Spotify ücretsiz paketinde kullanıcılara daha fazla seçim şansı sunacak

spotify muzik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify ucretsizSpotify’ın ücretsiz üyelik paketindeki kullanıcılarına mobil uygulamalarda diledikleri şarkıyı dinleme imkanı verecek Jump isimli bir özellik üzerinde çalıştığı söyleniyor. Hali hazırda çevrim içi müzik servisi için para ödemeyen kullanıcılar, bir listeyi veya albümü dinlemeye diledikleri şarkıdan başlayamıyor.

Bu özellik hayata geçtiği takdirde ücretsiz kullanıcıların Spotify deneyimini önemli ölçüde geliştirebilir. Şimdilik bu grubun elinde, albüm ve ya listelerde, algoritmaların istedikleri şarkıyı çalmasını dilemekten başka bir şans bulunmuyor.

Spotify’ın ücretsiz kullanıcılarını memnun edecek bu özelliğin dağıtımına önümüzdeki haftalarda başlayabileceği söyleniyor. Ancak şirketin bunun için öncelikli olarak müzik sektöründeki iş ortaklarını ikna etmesi gerektiği hatırlatılıyor.

Kaynaklara göre, Spotify Jump için büyük plak şirketleriyle görüşmelerini sürdürüyor. Ancak bu görüşmelerin kısa süre içinde anlaşmayla sonuçlanmayabileceği de belirtiliyor. Dolayısıyla ortaya atılan çıkış takviminde gecikmelerin yaşanması da muhtemel görünüyor.

Spotify ücretsiz kullanıcıları Premium pakete çekmenin yollarını arıyor

Spotify ücretsiz kullanıcıları Premium pakete çekmek için çeşitli yollar arıyor. İstenen şarkının dinlenebilmesinin de ücretsiz kullanıcıların Spotify ile olan bağını kuvvetlendirmesi ve Premium pakete geçmeye teşvik etmesi, bu yollar arasında değerlendiriliyor. Şirketten henüz bu konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmediğini belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER