Teknoloji

Spotify skandallar nedeniyle Uber ile olan işbirliğini sonlandırmayı değerlendirmiş

spotify uberUber için son zamanlar pek kolay geçmiyor. Özel ulaşım servisinin adının sık sık skandallarla gündeme gelmesi, önemli iş ortaklarının da şirketle olan ilişkilerini değerlendirmesine yol açmışa benziyor. Spotify da söz konusu iş ortakları arasında yer alıyor. The Verge sitesindeki habere göre, Spotify Uber uygulamasının güncellenmesine ilişkin basın kampanyasına katılmama kararı aldı. Aynı haberde, çevrim içi müzik servisinin Uber ile olan ilişkisini tamamen sonlandırmayı da değerlendirdiği belirtiliyor.

Spotify’ın Uber’in API erişimini kesme seçeneğini gündeme aldığı, The Verge sitesinin ulaştığı şirket içi e-postalarda görülüyor. Söz konusu destek sayesinde Uber yolcuları otomobillerin ses sistemlerini kontrol edebiliyor.

Spotify ürün müdürü Gustav Söderström, son zamanlarda yaşananların ardından Uber ile olan işbirliğini sürdürmenin kolay bir karar olmadığını ifade etti. API desteğini çekmenin kullanıcıları cezalandırmak anlamına geldiğini söyleyen Söderström, işbirliği içinde olarak Uber’in davranışlarını değiştirmenin daha doğru bir yol olduğuna inandığını dile getirdi.

Uber ilk olarak cinsiyetçilik suçlamalarıyla karşı karşıya kalmış, ardından CEO Travis Kalanick’in bir sürücüye hakaretler yağdırdığı video internete sızmıştı. Bütün bunların üzerine Uber’in yerel düzenlemelerin etrafından dolaşmanın yollarını aradığı ortaya çıkmıştı.

Spotify’ın şirket içindeki değerlendirmesi, yaşananların Uber’in iş ortaklarından en azından birinin özel ulaşım servisine bakışını etkilediğini gösteriyor. Uber’in ilk yatırımcılarından bazıları da olanların ardından gelecekteki yatırımlarının zarar görmemesi adına şirketle aralarına mesafe koymuştu.

Spotify Uber işbirliği 2014’te başlamıştı

Uber ve Spotify arasındaki entegrasyon 2014’te hayata geçmişti. Bu entegrasyon sayesinde Uber yolcuları, seyahat ettikleri otomobillerdeki müziği kontrol etme imkanına kavuşmuştu. Pandora da geçtiğimiz eylül ayında bir alternatif olarak sisteme eklenmişti.

Şu an için iki şirketten de The Verge sitesinin haberine ilişkin bir açıklama gelmedi.

İLGİLİ HABERLER