Teknoloji

Spotify Taylor Swift’e cevap vermekte gecikmedi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify-logo-beyaz-201014

Ünlü şarkıcı Taylor Swift’in Spotify ve türevi çevrim içi müzik servislerine yönelik açıklamalarına yanıt Spotify CEO’su Daniel Ek’ten geldi. Uzun sayılacak bir blog yazısı kaleme alan Ek, Swift ve bazı diğer sanatçıların çizdiği Spotify imajından duyduğu rahatsızlığı açıkça belirtti. Swift yaptığı açıklamanın ardından tüm albümlerini Spotify’dan çekmiş, ayrıca son albümünün platformda yayınlanmasını engellemişti.

Taylor Swift son dönemdeki Spotify tartışmalarının odağında olduğu için Spotify CEO’su Ek de yazısında ünlü şarkıcıyla doğrudan yüzleşmeyi tercih etmişe benziyor. Swift’in müziğin sanatsal değeri konusundaki sözlerine hak verdiğini söyleyen Ek; müziğin sanat olduğunu, sanatın bir değeri olduğunu ve sanatçılara ödeme yapılması gerektiğini dile getirdi. Müziği çok sevdiklerini ve korsan müziği öldürdüğü için Spotify’ı kurduklarını ifade eden Ek, bu nedenle sanatçıların sırtından para kazandıklarına dair sözlerin kendisini çok üzdüğünün altını çizdi.

Ek, Spotify’ın şarkı yazarlarına ve sanatçılara dağıtılması için plak şirketleri ve müzisyenlere 2 milyar dolar ödediğini belirtti. Ek’e göre, Spotify olmasaydı müzik piyasasında meydan tamamen korsana kalacaktı ve sanatçılar 2 milyar dolar değerindeki dinlemelerden tek bir kuruş dahi kazanamayacaktı. Sanatçılar için yeni bir ekonomi yaratmaya çalıştıklarını söyleyen Spotify CEO’su, Swift’in albümlerini çekmeden önce Spotify üzerinden 6 milyon doları aşkın bir gelir elde etme yolunda ilerlediğini dile getirdi.

Taylor Swift’in iddialarına içerlediği anlaşılan Spotify CEO’su Ek, platformunu savunurken ünlü prodüktör Quincy Jones’un Facebook sayfasından paylaştığı “Spotify düşman değil. Korsan düşman.” sözünden destek almayı da ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER