EğlenceManşetler

Spotify SoundCloud’ı satın alabilir

spotify muzik

spotify soundcloudSpotify’ın kendisi gibi çevrim içi müzik pazarında faaliyet gösteren SoundCloud’ı satın almak için görüşmeler yürüttüğü söyleniyor. The Financial Times’ın ortaya attığı bu iddianın gerçeğe dönüşmesi durumunda Spotify, içerik kütüphanesini biraz daha genişletecek. SoundCloud’ın elinde hali hazırda 125 milyondan fazla şarkı barındıran bir katalog yer alıyor.

Buna ek olarak, satış gerçekleştiği takdirde Spotify, çevrim içi müzik servisi pazarındaki rakiplerinden birini de devredışı bırakmış olacak. SoundCloud’ın abonelik tabanlı çevrim içi müzik servisi SoundCloud Go, yıl içinde faaliyete geçmişti. Ancak bunun dışında olası bir satın almanın Spotify’a daha fazla fayda getirmesi pek olası gözükmüyor.

Taraflar arasındaki anlaşmanın SoundCloud’a daha fazla fayda getireceği söylenebilir. Berlin merkezli şirket, çevrim içi müzik servisi SoundCloud Go ile beklediği etkiyi oluşturabilmiş değil. Spotify’ın 2017 yazında halka açılma planı da SoundCloud ve yatırımcılarının iştahını kabartan bir diğer nokta olarak dikkat çekiyor. Şirkete geçtiğimiz haziran ayında 70 milyon dolar destek sağlayan Twitter da SoundCloud’un yatırımcıları arasında bulunuyor.

Spotify SoundCloud için 700 milyon dolar ödeyebilir

SoundCloud’ın piyasa değerinin 700 milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor. Dolasıyla iki tarafın bu civarda bir rakam karşılığında anlaşması şaşırtıcı olmayacaktır. Piyasa değeri 8.5 milyar dolar olarak gösterilen Spotify’ın söz konusu rakamı ödemekte pek de zorlanmayacağı düşünülüyor. Ancak bu satın almanın Spotify’ın üzerindeki halka arz baskısını pek de azaltması beklenmiyor. Şirketten henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER