Eğlence

Spotify podcast yayıncılığı konusunda tempoyu yükseltiyor

spotify muzik

spotify podcastSpotify podcast yayıncılığında ilk adımlarını 2015’te atmıştı. Şirket, mevcut programları kataloguna ekleyerek yola çıkmıştı. Çevrim içi müzik servisi, şimdi de içerik oluşturmak ve kendi şovlarını yayınlamak için hazırlık yapıyor. Üç orijinal podcast’in duyurusunu yapan Spotify, bunun henüz başlangıç olduğunun altını çizdi.

Yeni programlardan ilki Showstopper adını taşıyor. The Fader’ın genel yayın yönetmeni Naomi Zeichner’in sunduğu programa Stranger Things ve Scrubs gibi popüler dizilerin müzik süpervizörleri konuk oluyor. İki haftada bir yayınlanacak programda televizyon tarihinin önemli müzikal anları yorumlanıyor.

İkinci program Unpacked ise 14 Mart tarihinde yayınlanacak. Programı Broad City’nin müzik süpervizörü Matt FX ve Spotify Studios’dan Michele Santucci beraber sunacak. ABD’deki müzik festivallerini dolaşacak olan ikili, müzisyenlerle röportaj yapacak.

Hâli hazırda The Chris Lighty Story isimli üçüncü program ise hikaye formatında olacak. Programda 50 Cent ve LL Cool J gibi isimlerle çalışan ve intihar ederek yaşamına son veren prodüktör Chris Lighty’nin hikayesi anlatılacak.

Spotify podcast katalogunu genişleterek kendisini ayrıştırmaya çalışıyor

Çevrim içi müzik pazarı her geçen gün biraz daha kalabalık hâle geliyor. Spotify da bu kalabalık pazarda kendisini başka bir yerde konumlamak için podcast’lere yönelmiş gibi görünüyor. Ancak Apple Music gibi önemli bir rakibin Carpool Karaoke gibi içerikler sunduğu bir ortamda Spotify’ın işi çok kolay olmayacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER