Eğlence

Spotify mobil cihazlarda da ücretsiz müzik akışı sağlayacak

Mobil uygulamalarının yapısında değişikliğe giden Spotify, artık bu uygulamalar aracılığıyla da ücretsiz müzik dinlemeyi mümkün kılacak. Daha önce akıllı telefon ve tablet sahiplerinin Spotify’dan faydalanması için servise belli bir miktar ödeyerek Premium paket abonesi olması gerekiyordu. Yeni dönemdeyse Spotify’ın masaüstü uygulamalarındaki sistemi mobil uygulamalarında da geçerli olacak.

spotify-logo-240913

Spotify’ın mobil uygulamalarındaki yeni dönemin başlangıcı şirketin kurucusu ve CEO’su Daniel Ek’in New York’ta düzenlediği basın toplantısında ilan edildi. Tıpkı masaüstünde olduğu gibi, kullanıcılar mobil cihazlarında da Spotify’daki reklamlar eşliğinde ücretsiz olarak dinleyebilecek. Mobilde yeni döneme geçişte Spotify’ın Universal, Warner ve Sony gibi önemli plak şirketleriyle yaptığı görüşmelerin başarılı sonuçlanması önemli bir rol oynarken, çalma listeleri ve türe ya da şarkıcıya göre oluşturulan radyoların yeni dönemde de servisin ana dayanak noktası olmayı sürdüreceği belirtildi. Basın toplantısının bir diğer önemli haberiyse efsanevi rock gruplarından Led Zeppelin’in de bundan böyle Spotify’da yer alacağının açıklanması oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Teknoblog 101: Spotify nedir, nasıl kullanılır?

Bir yandan da genişleme planını uygulamaya devam eden Spotify, yarından itibaren Avrupa ve Latin Amerika’da toplam 20 ülkede daha faaliyete geçecek. Böylelikle Spotify servislerine erişilebilen toplam ülke sayısı 55’e çıkacak. Spotify Türkiye pazarına geçtiğimiz eylül ayında adım atmıştı.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER