Eğlence

Spotify Facebook sayesinde günde 250 bin yeni üye kaydediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Avrupa’nın popüler internetten müzik dinleme servisleri arasında yer alan ve geçtiğimiz haftalarda ABD’ye de beklenen açılımını gerçekleştiren Spotify’ın kullanıcı sayısı geçen hafta duyurulan Facebook işbirliğinden sonra hızlı bir şekilde yükseliyor. Servise her gün 250 bin yeni kullanıcının katıldığı belirtiliyor.

Müzik endüstrisi danışmanlık şirketi MusicAlly tarafından paylaşılan rakamlar Spotify’ın üyelik sistemini Facebook’a sıkı bir şekilde bağlamasını eleştirenlerin yüzünü kara çıkartacak nitelikte. Bu arada Spotify’ın yeni üyelere sınırsız erişim paketini altı ay süre boyunca ücretsiz olarak sunması da çekici bir etken olarak değerlendirilmeli. Ne var ki, bu sınırsız erişim paketine sahip olmak için de bir Facebook hesabına sahip olmak gerekiyor. Ne de olsa başta söylediğimiz gibi, şirket üyelik sistemini Facebook’a bağlamış durumda.

Spotify, Facebook üzerinden yürütülen kayıt işlemini sanal bir pasaportun kullanılmasına benzetmiş. Bu durumun daha düzgün ve kolay bir deneyim sunduğuna işaret etmiş. Her ne kadar bu yöntem bazıları için ideal olmasa da, işin ucunda ücretsiz müziğin bulunması kullanıcıları teşvik etmişti. Altı aylık sınırsız kullanımın bitiminin ardından Spotify bu hesapları ayda 10 saatlik erişim sunan temel hesap seviyesine indirgiyor. Bunun sonrasında bir kere sınırsız müziğin tadına varan kullanıcıların kredi kartlarına davranıp sınırsız hesap satın almalarını umuyor.

İlgili – Twitter (@mr_trick)
İlgili – Musically

İLGİLİ HABERLER