Eğlence

Spotify Aşk Notu ile Sevgililer Günü’ne müzikal dokunuş

spotify ask notu

Dünyanın en popüler çevrim içi müzik servislerinden biri olan Spotify, sektöründe giderek artan rekabette kendisine avantaj sağlayabilecek özel teklifler sunmayı sürdürüyor. Spotify Aşk Notu uygulamasıyla kullanıcılarının Sevgililer Günü’ne müzikal bir dokunuş bırakmayı teklif ediyor. Özellik sayesinde Spotify kullanıcıları sevgililerine hem özel olarak derlediklerini çalma listelerini hem de aşk sözcükleri içeren gizli mesajlarını iletebiliyor.

Aşk Notu ile sevgilisine jest yapmak isteyenlerin öncelikli olarak spotify-valentines.com adresini ziyaret etmeleri ve burada müzik listelerinin ruh halini belirlemeleri gerekiyor. Ardından kullanıcılardan müzik listeleri için üç tarz seçmeleri isteniyor. Tarz seçiminin ardından sıra maksimum 54 karakter uzunluğunda olabilecek gizli mesajın yazımına geliyor. Spotify, her bir parçanın ilk harfiyle Sevgililer Günü mesajını heceleyen bir müzik listesi oluşturacak. Listede yer alan parça sayısı, mesajda kullanılan karakter sayısına göre değişecek.

Spotify, Sevgililer Günü sebebiyle dünyada ve Türkiye’de en çok dinlenen aşk şarkılarını da kamuoyuyla paylaştı. Justin Bieber’ın “Love Yourself” isimli parçası, tüm dünyada en çok dinlenen aşk şarkısı oldu. Küresel listenin ikinci sırasında “All of Me” ile John Legend ve üçüncü sırada “Photograph” ile Ed Sheeran bulunuyor.

Türkiye’de en çok dinlenen aşk şarkısı ise Kenan Doğulu’nun klasiklerinden “Kurşun Adres Sormaz Ki” oldu. Şebnem Ferah “Hoşçakal” ile listenin ikinci sırasına yerleşirken, üçüncü sıranın sahibi ise 27 ve Birol Namoğlu’nun birlikte seslendirdiği “Muhtemel Aşk” oldu.

İLGİLİ HABERLER