Teknoloji

SpaceX Mars görevinin başlangıç tarihini ileriye attı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spacex marsSpaceX Mars yolculuğu konusundaki hedeflerinde revizyona gitti. Şirket, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada 2018 itibarıyla Dragon adını taşıyan uzay aracını kızıl gezegene göndermeyi hedeflediğini açıklamıştı. Ancak SpaceX Başkanı Gwynne Shotwell, Mars yolculuğuna 2020 itibarıyla başlayacaklarını belirtti. Shotwell, bu sayede diğer büyük projelere daha iyi odaklanabileceklerini ifade etti.

Shotwell, Florida’daki Cape Canaveral Uzay Üssü’nde düzenlediği basın toplantısında bu karar değişikliğinin nedenlerini paylaştı. Daha öncesinde 2018’e odaklandıklarını belirten Shotwell, Ticari Mürettebat ve Falcon Heavy gibi diğer projelere de daha fazla kaynak ve zaman ayırabilmek adına bu kararı aldıklarını dile getirdi.

SpaceX’in Mars yolculuğu projesi  “Red Dragon” (Kızıl Ejder) ismiyle anılıyor. Şirket, bu yolculukta Mars yolculuğuna ağır ekipmanları indirmek için hangi teknolojilere ihtiyaç duyulduğunu test etmeyi amaçlıyor. Mars’ın atmosferinin oldukça ince olmasından ötürü uzay araçlarının yüzeye iniş yapmadan önce yavaşlaması ve kolay bir iniş yapması yeterli olmuyor. Uzay çalışmaları yapan pek çok resmi ve özel girişim bu probleme bir çözüm bulmak için çalışıyor.

SpaceX Mars yolunda yalnız olmayacak gibi görünüyor

2020’de kızıl gezegene giden yollar oldukça kalabalık olacak gibi görünüyor. SpaceX dışında NASA, Rusya ve Avrupa Birliği işbirliği, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin de 2020 itibarıyla Mars görevlerini hayata geçirmeyi hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER