Teknoloji

SpaceX’in Google’dan 1 milyar dolar yatırım alacağı doğrulandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Personal Search

Google’ın Elon Musk’ın uzay taşıma şirketi SpaceX’e yatırımda bulunacağı bir süredir konuşuluyordu. Bu söylentiler nihayet gerçeğe dönüştü ve yatırım haberi doğrulandı. Ancak Google 1 milyar dolar değerindeki yatırımı tek başına yapmayacak ve bu işe Fidelity ile birlikte girecek.

Bu yatırımın ardından Google ve Fidelity, SpaceX’in yüzde 10’dan daha küçük oranda hissesine sahip olurken, fonlama turuna katılan diğer yatırımcılar da SpaceX’in hissedarı haline geldi. Şirketin piyasa değeriyse gelen son yatırımlarla birlikte 10 milyar dolara ulaştı.

SpaceX’in kaynak yaratma girişimiyle ilgili haberler hafta başında gün yüzüne çıkmış ve şirketin özellikle dünyanın ücra bölgelerine internet erişimi götürecek uydu interneti projesi için kaynak aradığı belirtilmişti. Google’ın da bir süredir dünya çapında internet erişimini yaygınlaştırmak adına çalışmalar yaptığı göz önüne alınınca SpaceX’i desteklemesinin ardındaki motivasyon daha iyi anlaşılıyor.

SpaceX’in kurucusu Elon Musk geçtiğimiz hafta Bloomberg’e yaptığı açıklamada uydu interneti projesiyle hem mevcut internet hızını artırmayı hem de kötü bir bağlantıya sahip olan 3 milyar kişiye daha hızlı bağlantı götürmeyi amaçladıklarını belirtmişti. Musk verileri uydu aracılığıyla iletmenin fiber interneti kullanmaktan daha hızlı olduğunu da ifade etmiş, ancak projenin meyvelerinin 5 yıldan önce toplanamayacağının altını çizmişti.

İLGİLİ HABERLER