Eğlence

SoundCloud uygulama geliştiricileri için önemli bir kısıtlama getirdi

soundcloud instagram

soundcloud-logo-070515

SoundCloud, bazı geliştiriciler tarafından yapımcı içeriklerinin ihlâl edilmesine cevap olarak uygulama programlama arabiriminde (API) gelen çalma isteklerini işleme ve uygun hâle getirme yönteminde değişiklik yapıyor. 1 Temmuzdan başlayarak uygulamalar her 24 saat için 15 bin çalma isteğiyle sınırlandırılacak. Bu limitin geçilmesi hâlinde SoundCloud bir hata mesajı dönecek ve uygulama istendiği şekilde çalışmayacak. Bu, SoundCloud’ın uygulamalara sınırsız çalma isteği gönderme izni veren mevcut politikasına göre büyük bir değişiklik anlamına geliyor.

Her şeye rağmen değişiklik ilk bakışta göründüğü kadar büyük bir etkiye yol açmayacak gibi görünüyor. Web sayfalarına yerleştirilen SoundCloud parçaları için günde 15 binlik bir çalma sınırlaması yok veya parçalar 24 saat içinde sadece 15 bin kez çalınabilir gibi bir durum söz konusu değil. Başlangıçta bu şekilde kafa karışıklıkları söz konusu olduğu için, SoundCloud değişiklikle ilgili yazısında değişiklik yapmak ve yapılan değişikliğin SoundCloud’ın yerleştirilebilir oynatıcısını etkilemediği şeklinde bir ibare eklemek zorunda kaldı.

Bu değişiklik API odaklı bir değişiklik ve doğrudan uygulama geliştiricilerini etkiliyor. SoundCloud’ın API’ını çeşitli amaçlarla kullanan birçok uygulama bulunuyor ve bu uygulamalar SoundCloud’ın koyduğu kısıtlamadan doğrudan etkilenecek. SoundCloud geliştiricilere ulaşarak sadece küçük sayıda geliştiricinin bu değişiklikten etkileneceğini iddia ediyor.

Son olarak şirket gerçekten günlük limitin üstüne çıkması gereken geliştiriciler için bir uygulama süreci de tanıtmayı planlıyor.

Görünen o ki, SoundCloud’ın bu değişikliği servisten yararlanan normal kullanıcıları hiçbir şekilde etkilemeyecek.

İLGİLİ HABERLER