Eğlence

SoundCloud kendisine alıcı arıyor

soundcloud instagram

soundcloud satisSoundCloud, geçtiğimiz aylarda çevrim içi müzik abonelik servisi SoundCloud Go’yu hayata geçirmişti. Hantal bir kullanıcı arayüzüne ve görece kısıtlı bir kataloga sahip olan SoundCloud Go, şirketi para bulma konusunda daha radikal yollara itmiş olabilir.

Bloomberg’de yer alan habere göre, SoundCloud’un sahipleri “stratejik seçenekleri değerlendirmeye aldı”. Söz konusu kalıp, iş dünyasında şirketin satışının gündemde olduğu anlamına geliyor. Haberde şirkete yaklaşık 1 milyar dolar değer biçildiği belirtilirken, satış konusunda nihai kararın henüz verilmediği ifade edildi.

SoundCloud satış iddiası konusunda açıklama yapmadı

Şirket gündeme gelen satış iddiası konusunda henüz bir açıklamada bulunmadı. Ancak satış kararının alınması bile SoundCloud için işleri bir anda arzulanan düzeyde değiştirmeyebilir. Kısa süre önce Twitter’dan 70 milyon dolar yatırım alan SoundCloud’un mevcut piyasa değeri 700 milyon dolar olarak gösteriliyor. Bu da hedeflenen 1 milyar dolarlık satışın gerçekleşmesinin kolay olmadığını gözler önüne seriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER