Eğlence

SoundCloud’da reklam devri başlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

soundcloud-210814

Her güzel şey gibi, SoundCloud’un reklamsız olduğu günlerin de sonu geliyor. Popüler müzik ve podcast paylaşım servisi On SoundCloud adını verdiği ve içerik yaratıcılarının paylaşımları üzerinden para kazanmasını sağlayan platformunu duyurdu. Yayınına ABD’de başlayacak olan reklam destekli bu platform kademeli olarak diğer ülkelere yayılacak. Kullanıcılar On SoundCloud’da şarkıların yanı sıra reklamları da duyacak. Reklamlar doğrudan şarkıların bitişine yerleştirilecek. Ancak reklamların yerleştirilmesi için eser sahibinin On SoundCloud’un Premier kullanıcı grubuna dahil olması ve reklam yayını için izin vermesi gerekiyor. Platforma dahil olan kullanıcı sayısı hakkında açıklama yapılmazken, şu an için sadece doğrudan davet edilen Premier üyelerin On SoundCloud’a kabul edildiği belirtildi.

SoundCloud gelir paylaşımına dayalı bu yeni modeliyle kullanıcılara ücretsiz müzik keyfi yaşatmayı ve yeni yeteneklerin kendilerini göstereceği bir platform olma özelliğini sürdürmek istiyor. İçerik sahiplerine On SoundCloud’da Premier dışında iki farklı üyelik kategorisi daha sunuluyor. Partner kategorisine dahil olanlara toplam üç saatlik şarkı yükleme hakkı ve temel istatistiklere erişim imkanı sunuluyor. Aylık üyelik bedeli 6, yıllık üyelik bedeli 55 dolar oalrak belirlenen Pro seçeneğinde yükleme hakkı 6 saate çıkıyor. Bu sınırdan tamamen kurtulmak isteyenlerin ise Pro Unlimited seçeneğine aylık 15 veya yıllık 135 dolar ödemesi gerekiyor.

Tıpkı Instagram gibi, SoundCloud’da ticari alana yavaş ve dikkatli bir giriş yapıyor. Büyümesini sürdürmeyi ve uzun vadeli gelir akışları oluşturmayı amaçlayan şirket, bu amaç doğrultusunda mevcut kullanıcı deneyiminde değişiklik yapmayı göze almış durumda.

İLGİLİ HABERLER