Eğlence

Soundcloud Go çevrim içi müzik servisi faaliyete geçti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

soundcloud go

Soundcloud’un abonelik sistemiyle işleyen bir çevrim içi müzik servisi kuracağına dair haberler, bir süredir yüksek sesle konuşuluyordu. Bu senaryo nihayet gerçekleşti ve şirketin Soundcloud Go adını taşıyan çevrim içi müzik servisi faaliyete geçti. Şu an için sadece ABD’den ulaşılabilen servis, ilk olarak güncellenen Soundcloud iOS uygulamasında kendisini gösterdi.

Daha sonrasında resmi duyurunun gelmesiyle birlikte servisin web ve Android versiyonları da ortaya çıktı. iOS uygulaması üzerinden SoundCloud’un yeni çevrim içi müzik servisine abone olanların aylık 12.99 dolar ödemesi gerekirken, web ve Android üzerinden gerçekleştirilen aboneliklerde bu rakam 9.99 dolara iniyor. Aradaki üç dolarlık fark ise Apple’ın App Store üzerinden yapılan uygulama içi satın alma işlemlerinden aldığı yüzde 30’luk komisyondan kaynaklanıyor.

Kullanıcılara genişletilmiş bir katalog, reklamsız bir deneyim ve ilk 30 gün boyunca ücretsiz müzik keyfi vadeden Soundcloud Go, adından da anlaşılabileceği üzere mobil kullanıcıları yakalamayı hedefliyor. Servisin ABD dışındaki ülkelerde ne zaman faaliyete geçeceği konusunda ise şimdilik bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER