Eğlence

SoundCloud Go Birleşik Krallık ve İrlanda’da faaliyete geçti

soundcloud goSoundCloud’un uzun süredir hazırlıklarını yürüttüğü çevrim içi müzik servisi SoundCloud Go, geçtiğimiz mart ayının sonunda ABD’de hizmet sunmaya başlamıştı. Servis, Atlas Okyanusu’nun diğer kıyısına geçmek için de fazla vakit kaybetmedi. Birleşik Krallık ve İrlanda da SoundCloud’un abonelik tabanlı yeni çevrim içi müzik servisinin faaliyet alanları arasına eklendi. Eski Dünya’ya adımını adalardan atan SoundCloud Go’nun yakında anakaraya ayak basacağı öngörüsünde bulunmak pek yanlış olmayacaktır.

SoundCloud Go Birleşik Krallık ve İrlanda’nın eklenmesiyle faaliyet gösterdiği ülke sayısını üçe çıkardı. Şirketinin çevrim içi müzik servisinin kapsama alanının genişlemesi nedeniyle Reuters’e konuşan SoundCloud kurucusu ve CTO’su Eric Wahlforss, aylık abonelik ücretinin Birleşik Krallık için 9.99 pound, İrlanda içinse 9.99 avro olacağını belirtti. Wahlfross, 2016 içinde servisin genişlemesini sürdürmeyi planladıklarını sözlerine eklemeyi ihmal etmedi.

Ücret ödeyen abonelerin sayısı konusunda şimdilik bilgi vermeyen SoundCloud CTO’su, pek çok kişinin halen “deneme süresi” içinde olduğunu vurguladı. Şirketinin “sağlam” yatırım aldığına dikkat çeken Wahlfross, henüz kâra geçmemelerine rağmen önümüzdeki iki yıllık dönemde SoundCloud Go ile ücretli abonelik modelini tüm dünyaya taşımayı istediklerini sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER