Manşetler

Sony’nin tepe yöneticisi Howard Stringer’dan şirketin tablet planlarıyla ilgili ipuçları

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’ye dair tablet dedikodularını daha önce de duymuştuk, şimdi onlara bir tane daha eklendi. Japonya’nın Nikkei gazetesi Sony’nin tepe yöneticisi Sir Howard Stringer’a dayananarak şirketin ilk Android 3.0 tabletinin bu yaz sonunda piyasaya çıkmış olacağını belirtti. Hatta bu tabletin ilk olarak ABD’de piyasaya çıkarılacağı da vurgulandı. Sony ise Japonya’da yayın yapan AV Watch adlı siteye tabletin bu yıl bitmeden önce çıkacağını söyledi.

Aslına bakarsanız, Sony’nin AV Watch’a yaptığı açıklamada işaret ettiği tabletin hangi ülke pazarına yönelik bir ürün olduğu belirtilmiyor. Bununla birlikte, PlayStation Certified özellikli ve Tegra 2 tabanlı tabletin ya “S1” olarak adlandırılan 9.4 inç’lik ekran ve sarmal tasarımlı cihaz olacağı ya da S2 olarak bilinen istiridye kapağı tasarımlı cihaz olacağı tahmin ediliyor.

Herhalde Sir Howard Stringer Sony’nin tablet planlarıyla şirketin Apple’a sensör tedarik edeceğine dair haberleri aynı etkinlikte verdi.

İlgili – Bloomberg

Ready to taste a sweet Honeycomb tablet with a Sony twist? You’d better be — Japan’s Nikkei is quoting Sony chief executive, Sir Howard Stringer, saying that the company’s first Android 3.0 tablet will be on sale by the end of summer. Better yet, it’ll pop for retail in the US first, according to the report. This lines up nicely with the reported September launch of a PlayStation Certified Tegra 2 “S1” tablet featuring a 9.4-inch display and unique “wrap” design that we first told you about back in February. Or will it be the S2 clamshell? Who knows, Howard isn’t saying. The new tablet tattle was apparently uttered at the same event where Howard spilled the beans about Apple’s plan to use Sony sensors. Come on Howie, quit the teasing and just come out with it you saucy Welsh minx.

Update: Sony told Japanese site AV Watch that it will release the tablet before the end of this year. It’s unclear if the comment relates to the domestic model or if it’s meant to temper expectations after the company’s rogue CEO spoke out of turn. Regardless, it’s coming.

İLGİLİ HABERLER