Teknoloji

Sony’nin mobil biriminin gelirleri yıllık bazda yüzde 39 arttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony mali yılının ikinci çeyreğine ait sonuçları kamuoyuna duyurdu. Geride kalan çeyreği 151 milyon dolar operasyonel kâr ile kapatan şirketin bu sonucu elde etmesinde güçlü akıllı telefon satışları ve Japon yeninin zayıflaması pozitif bir rol oynarken, eğlence biriminin istenilen performansı sergileyememesi Sony’nin rakamlarına olumsuz bir etkide bulundu. Sony’nin mobil birimi şirkete yıllık bazda yüzde 39’luk bir artışla 4.27 milyar dolar gelir getirse de, Sony çeyreği 197 milyon dolar net zararla kapattı.

Sony-Xperia-Z1-inceleme-00007

Sinema birimi gelirlerindeki artışa rağmen geride kalan çeyreğe 181 milyon dolar zararla veda etti. Sony’nin büyük umutlar bağladığı ”Beyaz Saray Düştü”nün geçtiğimiz yılın aynı döneminde vizyona çıkan ”Muhteşem Örümcek Adam”a kıyasla zayıf bir gişe performansı göstermesi bu tablonun ortaya çıkmasının etkenlerinden biri olduğu belirtildi. Daha önce yılı 500 milyon dolar seviyesinde bir net kâr ile kapatmayı öngören şirket, bu beklentisini 300 milyon dolar seviyesine çekti. TV, dijital kamera ve PC birimlerinde daha düşük satışlar bekleyen Sony, sinema birimi için de aynı uyarıyı yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sony Xperia Z1 İncelemesi

Oyun birimine yönelik öngörülerde bir değişiklik olmamasıysa Sony’nin PS4’ün piyasaya çıkış hedeflerinden vazgeçmediğini gösteriyor. Şirket mart sonuna kadar 5 milyon PS4 sevkiyatını gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Sony Xperia Z gibi akıllı telefonlarının yüksek satış performansının da devam etmesini öngörüyor.

İlgili >> Sony

İLGİLİ HABERLER