Manşetler

Sony’nin Honeycomb tabletleri Tablet S ve Tablet P resmiyet kazandı – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin geçtiğimiz nisan ayında S1 ve S2 adıyla tanıttığı Honeycomb tabletler IFA 2011’de resmiyet kazandı. Bu iki tabletten S1 adıyla tanıtılan Tablet S olarak piyasaya sürülecek. Dergi tarzında bir tasarıma sahip olan Tablet S’in 16 GB ve 32 GB’lık versiyonları bulunacak.

1280 x 800 çözünürlüklü 10.1 inç’lik ekran barındıran Sony Tablet S’te 1 GHz’lik NVIDIA Tegra 2 işlemci ve 1 GB RAM mevcut. SD kart okuyucusu sayesinde dijital fotoğraf makineleri ve video kameralardan doğrudan içerik aktarımına imkan tanıyan Tablet S’te microUSB portu da bulunuyor. HDMI portuna yer verilmemiş olmasıysa sürpriz sayılabilir. Cihazın önünde 0.3 megapiksellik, arkasında ise 5 megapiksellik kamera bulunurken arkadaki kamera 720p video kaydına izin veriyor. Eylül ayı içinde piyasaya çıkacak olan Sony Tablet S’in ay sonuna doğru Türkiye’de de piyasaya çıkması ve 1200-1400 TL arasında bir fiyattan satılması bekleniyor.

İlk kez S2 adıyla tanıdığımız, çift ekranlı, katlanabilir tablet ise Tablet P adıyla resmiyet kazandı. Android 3.2 Honeycomb ile çalışan bu tablette 5.5 inç’lik iki adet LED ekran bulunuyor. 1 GHz’lik NVIDIA Tegra 2 çift çekirdekli işlemci, 512 MB RAM ve 6 GB’lık dahili depolama kapasitesi başlıca teknik özellikler arasında. 32 GB’ye kadar destekli SD kart yuvasını da unutmayalım. Tablet S gibi Tablet P’de de sırasıyla önde ve arkada 0.3 ve 5 megapiksellik bir çift kamera bulunuyor. Arkadaki kamera 720p HD video kaydı yapabiliyor.

Sony’nin TruBlack görüntü teknolojisi sayesinde her iki tablet de mükemmel siyah ve renk üretim yeteneğine sahip. Bunun yanında PlayStation Sertifikası sayesinde PlayStation oyunları her iki tablette de oynanabilecek.

Video: Sony Tablet S Video

Video: Sony Tablet P Video

İlgili – SlashGear (Tablet S)
İlgili – Android Community (Tablet P)

[Görsel – This Is My Next]

İLGİLİ HABERLER