Eğlence

Sony’nin gelecekteki VAIO bilgisayarlarında Windows 7 ile birlikte dokunmatik ekran desteği de sunulacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony_vaio_all-in-one_touchscreenWindows 7’nin çıkışı ile birlikte Sony de VAIO serisi bilgisayarlarına dokunmatik ekran yetenekleri kazandırmanın planlarını yapıyor. Dokunmatik ekranlar sayesinde hem oyun oynarken hem de akışkan medya ya da PlayStation Network’ten indirilen film ya da TV içeriklerinin oynatımında daha mükemmel bir kullanıcı deneyimi yaşatmayı umuyor.

Sony’nin Bilgi Teknoloji Ürünleri Departmanı’ndan sorumlu başkan yardımcısı Mike Abary LaptopMag’e verdiği röportajda şirketin Windows 7 ile ilgili planlarını doğruluyor. Sony’nin Windows 7’de yer alan dokunma işlevini ilgi çekici bulduğunu belirten Abary bu teknolojiyi gelecekte çıkaracakları PC serilerine entegre etmek için çalıştıklarını vurguladı. Ancak eklemeyi planladıkları dokunma işlevlerinin çoklu dokunma desteğini içerip içermeyeceği konusunda herhangi bir ipucu vermedi. Ayrıca Sony’nin masaüstü VAIO serisi ile dizüstü bilgisayar serisi arasında bir ayrım yapmayan Abary, hem herşey-dahil-bilgisayar PC’lerde hem de dizüstü bilgisayarlarda dokunmatik ekran kontrollerinin bulunacağını düşünmemize neden oldu.

PlayStation Network entegrasyonu ile ilgili açıklamalar da yapan Abary, VAIO grubunun PlayStation, Walkman, Reader gibi elektronik ürünlerle aynı departman altında yer aldığını ve bu dört grup arasındaki işbirliğinin giderek büyüdüğünü belirtiyor. NVIDIA Ion hakkında da birkaç söz söyleyen Abary, NVIDIA’nın Sony’nin donanım ortaklarından biri olduğunu, netbook’ların endüstrinin genelinde bir geri gidişe sebep olduğunu, Ion’un ise makul fiyatlı ultra taşınabilir bilgisayarlar için ileriye doğru atılacak bir adım olduğunu vurguluyor. Smartbook’lar ise Abary’nin ilgisini çekmede yetersiz kalıyor. Kullanıcıların bu tarz cihazlardan laptop performansı bekleyeceğini düşünen Abary smartbook ile normal bir ultra taşınabilir bilgisayar arasındaki ayrım konusunda fikir belirtmedi.

İlgili – Laptop Mag

İLGİLİ HABERLER