Manşetler

Sony’nin Android Honeycomb ve Windows 7 tabanlı tabletleriyle ilgili ayrıntılar internete sızdı

Sony’nin önümüzdeki eylül ayında S1 adında PlayStation tabanlı bir tablet çıkaracağı daha önceden konuşuluyordu. Görünüşe göre, Sony’nin 2011’e dair tek tablet planı bu değil. Şirketin içinde Sony S2 olarak anılan Android 3.0 Honeycomb tabanlı bir tabletin geliştirme çalışmalarının sürdüğü dile getiriliyor.

9.4 inç’lik, kızaklı QWERTY klavyeli Windows 7 VAIO tablet ile birlikte 2011’in son çeyreğinde çıkması beklenen bu tabletin bir çift 5.5 inç’lik ekrana sahip olacağı ve Tegra 2 işlemciyle çalışacağı söyleniyor. NVIDIA’nın Tegra 2 yongasetine 3G ve WiFi modülleri eşlik edecek. Sony mühendisleri Android’i çift ekranla düzgün bir şekilde çalışır hâle getirmek için büyük mesai harcamaktaymış. Peki, bu çift ekran ne gibi işlevler sunacak? Örneğin, Gmail uygulamasında gelen mesajları bir ekranda, açılan e-posta mesajlarını ise diğer ekranda görüntülemek mümkün olacak. Google Haritalar’da normal harita görünümünü bir ekrana verirken diğer ekrana da sokak görüntüsünü ya da yol yardımını yansıtmak mümkün olacak. Sony’nin 2010 yılı ortalarında başvurusunu yaptığı çift ekranlı e-kitap okuyucu patent uygulaması da benzer bir konsepti barındırmaktaydı.

Ne yazık ki, bu tabletin haberini dışarı sızdıran kaynaklar biraz da karamsarlık taşıyorlar. 699$’lık fiyata sahip olacağı düşünülen Sony S2’nin Sony içinde ciddi bir muhalefet gördüğü dile getiriliyor. İki ekranın arasındaki uzaklık da kafalarda biraz soru işareti yaratıyor gibi. Yine de, Sony’nin bu cihazı 2011’in sonlarına doğru ABD, Avrupa ve Japonya’da piyasaya sunmak için çalışmaya devam ettiği dile getiriliyor.

Windows 7 tablet için konuşacak olursak, bu tablet Sony VAIO dizüstü bilgisayar serisine mensup olacak. 9.4 inç’lik dokunmatik ekrana ve Intel Pinetrail Atom işlemciye sahip olacak bu cihazın ekim ayında 799$ mertebesinde bir fiyattan satışa çıkması bekleniyor.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER