Teknoloji

Sony’nin 5 inç 1080p ekranlı akıllı telefonu Yuga 2013’ün başında bekleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin Yuga kod adında 5 inç’lik, 1080p ekranlı bir telefon çıkarmayı planladığı bir süredir konuşuluyordu. Daha önce ortaya çıkan çeşitli benchmark sonuçları da Sony’nin hem boyut hem de performans anlamında büyük bir şeyler tasarlamakta olduğunu gösteriyordu. İsviçreli Android Schweiz blogu geçtiğimiz ay bu telefona ait bazı fotoğrafları ve teknik özellikleri sızdırmıştı. Son olarak Rus Mobile Review sitesi bu telefona ait olduğu öne sürülen bir prototipin görüntülerini yayınladı.

Sony’nin bu telefonunun ocak veya şubat ayında, duruma göre CES veya Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtması bekleniyor. Sony geçtiğimiz CES’te amiral gemisi niteliğindeki Xperia ion ve Xperia S’i tanıtmış, şubat ayındaki MWC’de ise orta sınıf Xperia P ve Xperia U’yu karşımıza çıkarmıştı. Bu nedenle CES’te bu telefonu görke kuvvetle muhtemel. Yuga’nın 5 inç’lik 1080p ekran barındırdığı bir kez daha tekrarlandı. Sony, bu cihazla HTC’nin Droid DNA cihazına bir rakip çıkarmayı planlıyor. HTC’nin telefonunun ekranı Sony’nin büyük yatırım yaptığı JDI tarafından üretilmişti; Sony’nin telefonunun da aynı ekranı kullanması ihtimal dahilinde, ancak JDI geçtiğimiz günlerde 5 inç’lik, 1080p WhiteMagic ekranı tanıtmıştı. Bu ekran sahip olduğu WhiteMagic teknolojisiyle beyaz renkli ek alt pikseller kullanıyor, böylelikle daha parlak görüntüler ve daha uzun batarya ömrü sunuyordu.

Telefonun geride kalan teknik özelliklerine bakıldığında, Yuga’nın en yeni Qualcomm işlemcisini ve 2 GB RAM’i barındırması bekleniyor. Ne var ki, bunların ötesinde çok fazlası netleşmiş değil. Daha önceki dedikodular Android 4.1 ve 12 megapiksel sensörü işaret ediyordu, ancak MobileReview sitesinin bulgularında kamera özellikleriyle ilgili bir işaret yok. Bunlar için biraz daha beklemek gerekiyor.

MobileReview sitesinin mobil uzmanı, yeni telefonlar hakkında bilgi sızdırmakla ünlü Eldar Murtazin prototipin elinde olduğunu ve yarın bu telefonun bir ön gösterimini yapmayı planladığını kaydetti. Bu nedenle yeni bilgiler için beklemede kalmakta fayda var.

İlgili >> Mobile-Review

İLGİLİ HABERLER