Teknoloji

Sony’nin 1.7 milyar dolar karşılığında Sony Ericsson’a tek başına sahip olma planı

Sony Ericsson ortak girişimi çok yakında tamamen Sony’nin kontrolü altına geçebilir. Japon şirket rekabetçiliğini arttırmak amacıyla cep telefonu operasyonlarını kendi çatısı altına toplamak istiyor. WSJ’nin haberine göre Sony, ortaklıktaki Ericsson payını almak ve İsveçli şirketin mobil teknoloji patentlerine erişim hakkı elde etmek için 1.3 ile 1.7 milyar arasında bir parayı gözden çıkardı.

Sony Ericsson, iki şirketin yarı yarıya ortaklığıyla 2011 yılında kuruldu ve şu anda dünyanın en büyük altıncı cep telefonu üreticisi konumunda. Sony, mobil arenada Apple ve Samsung’un çok gerisinde kalmaktan rahatsız olmuş olmalı ki, böyle bir adımı planlasın. Japon şirketin yeni stratejisi cep telefonu, oyun cihazları ve PC işlerini entegre ederek maliyetleri düşürmeyi ve gelişim sürecini daha hızlı ve verimli hâle getirmeyi amaçlıyor.

Sony akıllı telefon ve tabletleri çevrimiçi müzik, video ve oyun ağının önemli bileşenleri olarak görüyor. Şirketin uzun zamandır Sony PlayStation markasını telefonlarında göstermek istediği, ancak ortak girişimin bu gelişimi aksattığı söyleniyor. Her iki şirket anlaşmayı devam ettirmeye istekli gibi görünse de, arka planda Ericsson’un payı ve mobil patentleri için uygun bir değerlendirme yapma çalışmaları yapıldığı anlaşılıyor.

İlgili – WSJ

İLGİLİ HABERLER