Teknoloji

Sony’den Android cihazları için sıfırlamaya yardımcı özel araç

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çoğu Android kullanıcısı satın aldığı cihazın işletim sistemini değiştirme konusunda fazla istekli sayılmaz. Ortalıkta Android cihazlarının işlevlerini daha da öteye taşıyacak birçok ROM bulunuyor, ancak bunların yüklenmesi için orta ve üstü seviyede bilgiye ihtiyaç olduğu için normal kullanıcılar bu işlemcden uzak duruyor. Ancak ilginçtir ki, Sony bu işlemi her kullanıcı için daha kolay ve çekici kılmak adına bazı adımlar atıyor. Şirket son olarak akıllı telefonu varsayılan fabrika ayarlarına geri döndüren bir araç yayınladı. Bu araç cihazı satın alındığı ilk günkü hâline taşıyor.

sony-xperia-s-inceleme-00019

Sony bu araç sayesinde cihazında farklı bir şeyler denemeye başlamış, ancak bir yerinde yanlışlık yapıp cihazında istenmeyen durumlara yol açmış kullanıcılar için cihazın ilk durumuna getirilmesini sağlıyor. Örneğin cihazınıza Android’in bir üst sürümünü kurdunuz ve performanstan memnun kalmadınız. Sony’nin sunduğu bu araç sayesinde eski sürüme dönmenize olanak sağlanıyor, ki bu işleviyle bile söz konusu aracın birçok kullanıcının hoşuna gideceğini söylemek gerek.

HTC gibi bazı şirketler cihazın açılış yükleyicisinin kilidini kaldırma gibi atımlar atmıştı, ancak Sony gibi cihazın sıfırlanması için özel bir araç sunan şirkete pek rastlamamıştık. Beta formunda çıkarılan bu flaş aracı Xperia S, Xperia arc ve Xperia arc S gibi kısıtlı sayıda cihazı destekliyor. Tabii ki, şirket bu listeyi ilerleyen zamanlarda daha da genişletmeyi amaçlıyor.

İlgili >> Sony (1), (2)

İLGİLİ HABERLER