Eğlence

Sony’den Android cihazları için PlayStation Suite ve PS Store

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony NGP elektronik üreticisinin oyun tarafında duyurusunu yaptığı tek yenililk değil. Bir de PlayStation Suite var. Yeni bir indirme mağazası ve lisanslama programı olarak nitelendirilen PlayStation Suite ile birlikte PlayStation oyunları Android cihazlarına gelecek.

PS Suite başlangıçta PSOne oyunlarının yer alması beklenen ve Android 2.3 cihazlarının destekleyeceği yeni bir PlayStation mağazası ile programcıların mağazada yer alacak oyunları tasarlamasını sağlayan bir geliştirici programını aynı çatı altına topluyor. NGP de PS Store erişimine sahip olacak ve Android cihazlarıyla oynanan oyunları bu taşınabilir oyun konsoluyla da oynama mümkün olacak. Sony PlayStation Store’da yer alacak oyunları veya bu mağazanın bulunacağı özel cihazları açıklamış değil. Ancak tahminimize göre, gelecek ayki MWC 2011’de tanıtılacak Sony Ericsson XPERIA Play, nam-ı diğer PlayStation Phone, bu mağazayı sunan cihazlardan biri ve ilk Android 2.3 cihazı olacak.

Donanım üreticileri için geliştirilen ve PlayStation Certified adı verilen bir lisanlama süreci de tanıtıldı. Bu süreç sadece akıllı telefonlar için değil aksesuarlar için de uygulanacak. Konuyla ilgili detayların MWC 2011’de ortaya çıkmasını bekliyoruz.

İlgili – SlashGear (Basın Bülteni)
İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER