Teknoloji

Sony’den 3D keyfini arttıran özel başlık: Sony Personal 3D Viewer HMZ-T1 – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sonyhmzt1-5lSony, IFA 2011’de 3D destekli ilginç bir ürün tanıttı. Sony Personal 3D Viewer (HMZ-T1) olarak adlandırılan bu 3D başlığı kullanıcılara yaklaşık 20 metre mesafede 750 inç’lik bir ekranda görüntü izliyormuş hissi veriyor. Doğrudan göze takılan bu 3D başlığı kullanıcılara yoğun bir 3D deneyimi yaşama imkânı sunuyor.

3D efekti her bir göze özel iki adet 0.7 inç’lik OLED ekran yardımıyla sağlanıyor. Her iki OLED panel de 1280 x 720 piksel çözünürlüğüe ve 0.001 ms gibi oldukça iyi tepki süresine sahip. Sony, başlık içinde yer alan 45 derecelik yapının kullanıcıya 20 metre ötede yer alan 750 inç’lik bir ekranı izliyor olma hissi verdiğini iddia ediyor.

3D başlığın kullanımı için fotoğraflarda göreceğiniz küçük siyah kutunun da cihaza bağlanması gerekiyor. Kontrol amacı taşıyan bu kutuya oyun konsolu veya Blu-ray oynatıcı gibi diğer HDMI cihazları bağlanıyor. Cihaz HDMI çıkışı üzerinden TV’ye de bağlanabiliyor. Ses konusundan da bahsedecek olursak Sony bu başlığın içine 5.1 çevresel ses destekli bir ses istemi yerleştirmiş. Böylelikle yoğun 3D efektleri yoğun sesle destekleniyor.

Sony HMZ-T1’in 11 Kasımda Japonya’da piyasaya çıkması bekleniyor. Bunu ilerleyen haftalarda diğer pazarlar da izleyecek. Cihazın Japonya satış fiyatının 60000 Yen (1338 TL) olarak belirlendiği belirtiliyor.

Galeri: Sony HMZ-T1
[nggallery id=663]

İlgili – Sony

İLGİLİ HABERLER