Teknoloji

Sony yıl bitmeden aynasız full-frame fotoğraf makineleri çıkarmayı planlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin geçen yıl A99 ve RX1 modelleriyle giriş yaptığı full-frame makinelere daha da ısınacağı ve bu yılın sonuna kadar aynasız E-mount serisine üç yeni full-frame kamera ekleyeceği söyleniyor. Sony Alpha Rumors sitesinin haberine göre bunlardan iki tanesi NEX serisi içinde yer alacak diğeri de yeni A3000’ün yolunu takip eden DSLR tarzı E-mount kamera olacak.

Sony-NEX5T_wSELP1650_BKMevcut E-mount lensler daha küçük olan APS-C görüntü sensörleri için geliştiriliyor. Her ne kadar full-frame makinelerin aynı fiziksel yuvayla kullanılabileceği söylense de, daha büyük sensörün faydasını görmek için yeni lensler gerekecek. Sony Alpha Rumors çıkarılacak ilk optik sistemler arasında Carl Zeiss üretimi 35mm f/2.8 ve 55mm f/1.8 prime lenslerin bulunacağı kaydetti.

Leica’nın tartışmalı Leica M modelini saymazsak şimdiye kadar hiçbir şirket değiştirilebilir lensli full-frame aynasız makine üretimi gerçekleştirmedi. Eğer Sony boyutu ve fiyatı aşağıda tutup modern bir sistem üretecek olursa, fotoğrafçılıkta yenilikçilik konusunda giderek artan ününü biraz daha artırmış olacaktır. Şirket bu hafta içinde akıllı telefonlara takılabilen QX akıllı lens serisini de duyurmuştu.

İlgili >> Sony Alpha Rumors

İLGİLİ HABERLER