Manşetler

Video sızıntısı Sony Xperia Z5’in 4K ekrana sahip olacağını doğruluyor

sony-xperia-z5-sizinti-310815-1

Akıllı telefon pazarında Apple, Samsung, LG gibi rakiplerinin gerisinde kalan Sony, bu hafta içinde IFA 2015’te görücüye çıkaracağı yeni akıllı telefonlarıyla bu durumu değiştirme yolunda önemli adımlar atacak gibi gözüküyor. Sony’nin etkinlikte üç farklı Xperia Z5 modelini görücüye çıkaracağı söylentisi son zamanlarda oldukça yüksek sesle konuşuluyor. Yaygın bir diğer beklenti ise, bu cihazlardan birinin 4K ekran çözünürlüğü sunacağı.

4K ekranın bulunacağı model ise standart Xperia Z5 modeli olmayacak. Xperia Z5’in standart modeline ek olarak tanıtılması beklenen cihazlardan biri olan Xperia Z5 Premium’un 4K çözünürlüğünde bir ekran barındırması öngörülüyor. Xperia Z5’in 5.5 inç ekranının 3840 x 2160 piksel, Xperia Z5’in 5.2 inç ekranının 1080p ve Xperia Z5 Compact’ın 4.6 inç ekranının 720p çözünürlük sunması bekleniyor.

sony-xperia-z5-sizinti-310815-2

Xperia Z5’te ekran çözünürlüğü dışındaki bir diğer önemli yenilik olarak ise 23 megapiksel kamera ön plana çıkıyor. Sızan ancak daha sonra yayından kaldırılan bir video ve fotoğraflara bakıldığında Sony’nin Xperia Z5 modellerinde OmniBalance tasarım dilini büyük ölçüde muhafaza ettiği görülüyor.

Sony’nin yeni Xperia Z5 telefonlarına ilişkin gizem bu hafta içinde çözülecek. Ancak 4K ekran çözünürlüğü konusunda yapılacak sıçramanın geri tepme ihtimalini göz önünde bulundurmakta fayda var. Zira, halihazırda pek çok kişi 2K çözünürlüğündeki ekranları sorguluyor. Ayrıca çözünürlüğün pil ömrüne yapabileceği olası kötü etkilerden doğan endişeleri de göz önünde bulundurmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER