Teknoloji

Sony Xperia Z5 Compact IFA’da bekleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-xperia-z5-compact-220815-1

Sony’nin yeni amiral gemisi telefonu Xperia Z5’i önümüzdeki ayın ilk günlerinde IFA 2015’te tanıtması bekleniyor. Xperia Z5’e etkinlikte Compact ve Plus olarak anılan iki farklı versiyonun eşlik etmesi de öngörüler arasında yer alıyor.

Sony Xperia Z5 Compact’e ait olduğu iddia edilen tanıtım fotoğrafının Hollanda merkezli internet sitesi TechTastic tarafından yayınlanması, Xperia Z5 Compact’ın IFA 2015’te duyurulması ihtimalini biraz daha artırmışa benziyor. Yayınlanan fotoğraftaki cihaz, Xperia Z4 Compact’ı fazlasıyla hatırlatıyor. Ancak tasarımdaki bazı farklar cihazların ayırt edilmesini sağlıyor.

sony-xperia-z5-compact-220815-2

Yuvarlak güç butonunun yerini parmak izi tarayıcısının aldığı görülürken, telefonun kenarındaki ses kontrol tuşları ve alt köşedeki bir diğer butonun varlığı dikkat çekiyor.

Sony Xperia Z5 Compact’in 1280 x 720 piksel çözünürlüklü 4.6 veya 4.7 inç ekrana sahip olması bekleniyor. Cihazın Qualcomm Snapdragon 810 işlemcisine 3 GB RAM’in eşlik edeceği konuşuluyor. Akıllı telefonun arkasında 20.7 megapiksel önünde ise 8 megapiksel bir kamera bulunacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER