Teknoloji

Sony Xperia Z4’ün teknik özellikleri benchmark testiyle sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-xperia-z4-3d-taslak-cizim-010415

Sony Xperia Z4 Tablet bu sefer beklenen Xperia Z4 akıllı telefondan önce geldi. Bu tablet az ya da çok, Sony’nin ilerleyen haftalarda tanıtmasını beklediğimiz yeni nesil amiral gemisi Android telefonunun bazı teknik özelliklerini barındırıyor, nelerle karşılaşacağımız hakkında ipucu veriyordu. Son olarak sızan bir GFXBench kaydı da Xperia Z4’ün herhangi bir sürprizle gelmeyeceğini bize haber veriyor.

Gelecek nesil Sony amiral gemisi Qualcomm’un en yeni 64-bit tabanlı işlemcisini barındıracak ve bu işlemci muhtemelen Snapdragon 810 olacak. 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza da buna eşlik edecek. Akıllı telefonun arka kamerasının 20 megapiksel, ön kamerasının 5 megapiksel çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. Mevcut Xperia Z3 modelinde sadece 2.2 megapiksel kamera bulunuyor.

sony-xperia-z4-benchmark-010415

Ancak sızan teknik özellikler içinde hayal kırıklığına uğratacak bir unsur var, o da 5.1 inç Full HD ekran. Eğer bu doğruysa, Xperia Z4 selefinden biraz daha küçük boyutlu bir ekran barındıracak demektir. Ayrıca Samsung Galaxy S6 ve LG G3’te yer alan Quad HD çözünürlük de Sony’nin 2015 model amiral gemisinde bulunmayacak demektir. Ancak Sony Xperia Z4’ün Full HD ekranı BRAVIA ve TRILUMINOS gibi teknolojilerle iyi bir seyir deneyimi sunacaktır.

Sony Xperia Z4’ün neye benzeyeceği konusunda herhangi somut bir delil şu an için yok. Bununla birlikte şimdiye kadar çeşitli taslak çizimler de aralıklarla internete sızmıştı. Telefonun Xperia Z1, Z2, Z3 çizgisinden pek sapmamasını, Omnibalance olarak adlandırılan; iki cam panel arasında metal çerçeveli tasarımı sürdürmesini bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER