Teknoloji

Sony Xperia Z3 Compact fotoğrafları ve teknik özellikleriyle sızdı

xperia-z3-compact-dedikodu-310714

Sony Xperia Z3 Compact’a ait olduğu öne sürülen fotoğraflar Çinli sosyal paylaşım sitesi Sina Weibo’dan, cihazın teknik özellikleriyle birlikte sızdı.

Fotoğraflara bakıldığında Sony’nin diğer Xperia cihazlarınınkine benzer bir tasarım göze çarpıyor. Ön tarafta dar bir çerçeve ve keskin köşeler dikkat çekiyor. Kenardan bakıldığında da hafif yuvarlak profil göze çarpıyor. Ne var ki, fotoğraflardaki cihaz plastik kılıfın içinde yer alıyor, bu da daha fazla detay elde etmeyi önlüyor.

Teknik özellikler çoğu kullanıcının üst sınıf akıllı telefonlardan beklediklerinden pek de geri kalmıyor. 4.6 inç 1080p HD ekran birçok kullanıcıyı memnun edecektir. Xperia Z3 Compact’ın da dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 işlemciyle çalışacağı söyleniyor. 2014’ün ikinci yarısında çıkacak amiral gemisi cihazların Snapdragon 805 ile çalışacağı düşünüldüğünde bu iddia çok mantıksız görünmüyor. 3 GB RAM ve arka tarafta 20.7 megapiksel kamera da Xperia Z3 Compact için dile getirilen diğer özellikler arasında bulunuyor.

Kaynaklar bu cihazı Xperia Z3 Compact olarak anıyor, ancak bu cihaz Xperia Z2 Compact olarak da karşımıza çıkabilir. Sony, Xperia Z1 Compact cihazını bu yılın başlarında çıkarmıştı. Xperia Z2 Compact’ı çıkarmadan, doğrudan Xperia Z3 Compact’a sıçrama yapar mı, bunu zamanla göreceğiz.

Söz konusu telefonun eylül başındaki IFA fuarında tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER