Teknoloji

Sony Xperia Z3 Compact ile üst sınıf özellikler cebe rahat giren boyutlarda

sony-xperia-z3-compact-030914

Sony’nin IFA 2014’te Xperia Z3 ile birlikte duyurduğu Xperia Z3 Compact, Xperia Z3’ün gücünü 4.6 inç ekrana sahip gövdede sunuyor. Daha küçük ekran daha küçük boyutlara sahip bir gövde, dolayısıyla elde daha rahat tutma ve cepte daha rahat taşıma anlamına geliyor. Telefonun gövdesi 8.6 mm. kalınlığa ve sadece 129 gr. ağırlığa sahip.

Xperia Z3 Compact’ın tasarımı bu yılın başlarında çıkan Z1 Compact’ınkine yakın, ancak ondan daha ince ve hafif. Sony’nin “likit yansıtmalı çerçeve” olarak adlandırdığı kenarlar cihazı çevreliyor. Bu çerçeve ön ve arkadaki camların arasına yerleşiyor.

Sony Xperia Z3 Compact da suya ve toza karşı dayanıklı. Bu durum IP65/68 sertifikalarıyla belgeleniyor. Böylelikle telefonu yağmur altında veya duşta rahat şekilde kullanmanız mümkün oluyor.

Arkada Sony’nin Exmor RS sensörünü ve G lensini içeren, bunların yanı sıra SteadyShot görüntü dengeleme sistemini barındıran 20.7 megapiksel kamera bulunuyor. Bu, büyük kardeş Xperia Z3’teki yeteneklere sahip olunduğu anlamına geliyor. 4K video kaydı, ISO 12800 ile çok düşük ışık koşullarında da iyi çekim gibi özellikleri Xperia Z3 Compact’ın kamerasında da görüyoruz.

Gövdenin içinde 2.5 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 yongaset, 2 GB RAM yer alıyor. 16 GB dahili hafıza 128 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası sayesinde daha da artırılabiliyor.

4.6 inç ekran 1280 x 720 piksel çözünürlükle geliyor, bu da 319 ppi gibi bir piksel yoğunluğunun bulunduğu anlamına geliyor. Xperia Z3’ünki kadar yüksek olmasa da, kullanıcılara tatmin edecek derecede keskinlik bu ekran tarafından sunuluyor.

Sony Xperia Z3 Compact, kendi ekran boyutu sınıfı içinde gerçek anlamda nadir üst sınıf cihazlardan biri olma özelliğini taşıyor. Turuncu, yeşil, siyah ve beyaz renk seçeneklerine sahip telefonun ne zaman ve ne kadar fiyata satışa çıkacağı henüz açıklanmadı.

İLGİLİ HABERLER