Manşetler

Sony Xperia Z1 Compact: Aynı teknik özellikler daha küçük boyutlarla geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony de Samsung ve HTC gibi amiral gemisi akıllı telefonunun daha küçük, cebe daha rahata sığabilen bir versiyonunu çıkardı. Sony’nin Las Vegas’ta düzenlediği CES basın toplantısında resmiyet kazanan Sony Xperia Z1 Compact, rakiplerin ürünlerinden farklı olarak büyük kardeşi Xperia Z1 ile hemen hemen aynı teknik özellikleri barındırıyor, sadece bunları daha küçük bir gövdede sunuyor.

sony-xperia-z1-compact-070114Şubat ayı ortalarından itibaren dünya piyasasında boy göstermeye başlayacak Sony Xperia Z1 Compact, 2013’ün sonbaharında çıkan Xperia Z1 ile hemen hemen aynı teknik özellikleri barındırıyor. Ancak Xperia Z1’deki 5 inç, 1920 x 1080 ekran yerini 4.3 inç, 1280 x 720 IPS ekrana barındırıyor. Her ne kadar 341 ppi gibi daha düşük bir piksel yoğunluğuna sahip olsa da, Xperia Z1 Compact’ın ekranı hâlâ tatmin edici keskinlik sunuyor gibi görünüyor.

Bu yeni akıllı telefonda da Xperia Z1’de olduğu gibi 20.7 megapiksel çözünürlüklü arka kamera yer alıyor. Android 4.3 Jelly Bean yüklü olarak piyasaya çıkacak telefona ilerleyen haftalarda Android 4.4 KitKat da sunulacak. 2.2 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 yongaset, 2 GB RAM gibi aynı teknik özellikler pembe, misket limonu, beyaz ve siyah renk seçeneklerine sahip Xperia Z1 Compact’ta da karşımıza çıkıyor.

Sony, “compact” adının Xperia Z1’in daha kompakt bir versiyonunu temsil ettiğini, bir “mini” telefon gibi özelliklerden fedakârlık yapılmadığını vurguluyor.

Ekran dışında Xperia Z1 Compact’ın aşağı kalan bir yönü olarak da pili dikkat çekiyor. Boyutlar azaldığı için Xperia Z1 Compact’ın batarya kapasitesi 2300 mAh’ye düşüyor. Halbuki Xperia Z1’de 3000 mAh kapasiteli pil bulunuyordu. Ancak Xperia Z1 Compact’ın bu hâliyle bile Xperia Z ile aynı kapasitede pile sahip olduğunu belirtmek gerek.

Diğer amiral gemisi Xperia Z serisi cihazlar gibi Xperia Z1 Compact da suya karşı dayanıklı. 16 GB dahili belleğe sahip telefonun depolama alanını microSD kart yuvası sayesinde daha da artırmak mümkün oluyor.

Boyutları karşılaştırmak isteyenler için Xperia Z1’in 144.4 x 73.9 x 8.5 mm.’lik boyutlarına karşın Xperia Z1 Compact’ın 127 x 64.9 x 9.5 mm.’lik boyutlara sahip olduğunu belirtelim. Ayrıca telefon tartıda 140 gr. geliyor. Tabii ki, bu kompakt yapı fiyata da yansıyacak. Sony’nin söylediğine göre Xperia Z1 Compact, Xperia Z1’den daha ucuz olacak. Ancak Xperia Z’den de pahalı olacağı söyleniyor.

İlgili >> Sony Mobile

İLGİLİ HABERLER