Teknoloji

Sony Xperia Z1’e ait basın fotoğrafı siyah, beyaz ve mor renkleri işaret ediyor

A kod adıyla anılan Xperia Z1’e ait olduğu iddia edilen yeni bir fotoğraf ortaya çıktı. Çinli Digi-wo forumunda ilk kez görüntülenen bu fotoğrafa bakıldığında Xperia Z1 olduğu öne sürülen cihazın Xperia Z’ye çok benzediği görülüyor. Eğer bu fotoğraftaki cihaz gerçekten Xperia Z1 ise, o hâlde bu telefon da siyah, beyaz ve mor renkle piyasada olacak. Sony Xperia Z Ultra’da da benzer renk seçeneklerine yer veriyor.

sony-xperia-z1-dedikodu-foto-260813Xperia Z1’in öne çıkan ve selefinden ayrılan noktalarından bir tanesi kamerası olacak. Mor renkli versiyonun arkasından da anlaşıldığı gibi, Xperia Z1’in arkasında Sony G Lensli bir kamera olacak. Bu kameranın 20 megapiksel çözünürlük desteğine sahip olması bekleniyor. Böylelikle Xperia Z1 kendisi gibi yüksek çözünürlüklü kameralara sahip olan Samsung Galaxy S4 Zoom ve Nokia 1020 ile kıyasıya rekabet edecek.

Ortalıkta dolaşan dedikodular Xperia Z1’in 5 inç 1080p ekran, dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili bellek, microSD kart yuvası ve 3000 mAh kapasiteli batarya gibi başlıca teknik özelliklere sahip olması bekleniyor. Önde yer alacak 2 megapiksel kameranın yanı sıra 4G LTE ve NFC destekleri de makinede bulunacak.

Sony’nin 4 Eylül tarihinde düzenleyeceği IFA öncesi basın toplantısıyla bu cihaza resmiyet kazandırması bekleniyor.

İlgili >> Android Central, Digi-Wo

İLGİLİ HABERLER