Manşetler

Sony Xperia Z Ultra’nın mini-tablet versiyonu sadece Wi-Fi desteğiyle yolda

Sony’nin Xperia Z Ultra akıllı telefonun sadece Wi-Fi destekli bir versiyonunu çıkarmayı planladığı biliniyordu. Sony Mobile geliştirici web sitesinde yer alan detaylar sayesinde de bu dedikodu destekleniyor.

sony-xperia-z-ultra-inceleme-00012

Mini-tablet niteliği taşıyacak Xperia Z Ultra Wi-Fi versiyonunun henüz resmi duyurusu yapılmadı, ancak çok yakında, belki de Mobil Dünya Kongresi’nde çıkış yapması bekleniyor. Bu cihaza ait kayıtlara çeşitli benchmark testlerinde çoktan rastlanmaya başladı.

Xperia Z Ultra geçtiğimiz yaz tanıtılmış ve 2-3 ay önce de Türkiye’de piyasaya sürülmüştü. Sony’nin bu telefonda varolan 3G mobil geniş bant desteğini kaldırması, ancak mobil şebeke desteğini tutarak mini tabletle telefon görüşmeleri yapmaya ve SMS alışverişinin gerçekleştirilmesine izin vermesi bekleniyor. Bunun dışında sadece Wi-Fi versiyonunun teknik özellikler bakımından çok fazla değişiklik göstermesi beklenmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sony Xperia Z Ultra İncelemesi

Sony Xperia Z Ultra’da 6.44 inç ekran, Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, 2 GB RAM, 3050 mAh kapasiteli batarya bulunuyor. GPS, Bluetooth 4.0, NFC, Wi-Fi, 4G/LTE, DLNA, suya dayanıklı gövde gibi özellikler de cihazın çatısı altında bulunuyor.

Eğer Sony bu tableti uygun bir fiyatla sunarsa, 7 inç’ten daha düşük boyutlara sahip bir tablet arayanlar için isabetli bir alternatif sunmuş olabilir ve iyi bir satış rakamı yakalayabilir.

Sony Xperia Z Ultra Wi-Fi versiyonunun şubat ayındaki Mobil Dünya Kongresi’nde veya bunun hemen öncesinde resmiyet kazanması bekleniyor.

İlgili >> Xperia Blog, Sony

İLGİLİ HABERLER